Diverse kunstenaars

6 mei t/m 25 juni in Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Galerie Huis ter Heide opent op zondag 7 mei weer een bijzondere expositie met werken van leden van het collectief en vier gastkunstenaars die op heel diverse wijze worden geïnspireerd.

De leden van het collectief en de gastkunstenaars nodigen u van harte uit om bij de opening om 14.00 uur aanwezig te zijn. Ook zijn ze aansluitend graag bereid een toelichting te geven op de door hen gecreëerde kunstwerken. De tentoonstelling loopt van zaterdag 6 mei tot en met zondag 25 juni.

De gastkunstenaars in de maanden mei en juni zijn:
Daphne Oosterlaan
Het werk van Daphne wordt gekenmerkt door gestileerde grafische vormen, waarbij kleurgebruik en contouren een belangrijke rol spelen. Het zijn de dagelijkse taferelen geschilderd in vrolijke kleuren, die de kijker doen glimlachen. Inspiratie komt veelal uit de natuur, van foto’s en vakanties naar Scandinavië.
Ze werkt met acrylverf op doek of paneel en experimenteert graag met diverse materialen. Daphne geeft schilderworkshops in eigen atelier en exposeert in binnen en buitenland.
www.oosterlaan.com

Peter Holman
Opgeslagen impressies en beelden uit een, soms grijs verleden krijgen vorm in het hier en nu. Peter word uitgedaagd om dit proces met verschillende materialen aan te gaan, brons is voor hem erg vertrouwd en voelt als een tweede huid. Naast brons werkt Peter met diverse andere materialen. De tegenstellingen en eigenschappen er van dwingen hem om grenzen op te zoeken en te verleggen. Hij geeft workshops in zijn atelier op Texel om de techniek van het bronsgieten door te geven.
peterholman.nl

Lida Dijkstra - Pastoor
Vanaf 2004 werkt Lida met glas. De techniek die zij gebruikt, heet glasfusing. De kunstwerken die Lida maakt zijn duidelijk van haar hand.
De thema's zijn: bloemenvelden, glazen stadjes, abstracte glasobjecten en zijn zeer kleurrijk en verfijnd. Aan inspiratie ontbreekt het haar nooit. Door de jaren heen veranderen de werken steeds en ieder kunstwerk is uniek. Vanaf 1996 exposeert Lida bij galeries, en beeldentuinen en ze organiseert zelf exposities met haar glasobjecten.
www.lidadijkstra.com

Wilma Hoebee.
De essentie van Wilma's werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde.De natuur heeft voor ieder schepsel haar eigen logische ontwerp, dat tot uitdrukking komt in de door Wilma gebeeldhouwde vormen. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun eigen persoonlijke uitstraling te geven. Wilma heeft de academie Karel Gomes gevolgd die gericht is op figuratief beeldhouwen vanuit de ambachtelijke traditie.
www.wilmahoebee.nl

De galerie heeft ruime gratis parkeerplaatsen en is rolstoel toegankelijk.

Aanbieding

De galerie heeft ruime gratis parkeerplaatsen en is rolstoel toegankelijk

Links

ww

Data en tijden

zaterdag 6 mei 2017 t/m zondag 25 juni 2017

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00
zondag 7 mei 2017 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl