Diverse kunstenaars

5 maart t/m 25 april, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanaf 5 maart is de galerie weer helemaal opnieuw ingericht met nieuwe kunst! U kunt de galerie bezoeken alleen op afspraak. Graag een tekstbericht via sms of whatsapp naar 06 51925206 (Alie Hut) of het contact formulier www.galeriehuisterheide.nl invullen. Vermelden: Naam, aantal, dag en tijdstip...

Lees meer

Vanaf 5 maart is de galerie weer helemaal opnieuw ingericht met nieuwe kunst! U kunt de galerie bezoeken alleen op afspraak.

Graag een tekstbericht via sms of whatsapp naar 06 51925206 (Alie Hut) of het contact formulier www.galeriehuisterheide.nl invullen. Vermelden: Naam, aantal, dag en tijdstip. U kunt de galerie bezoeken tijdens de galerie uren; vrijdag-zaterdag-zondagmiddag tussen 13.00-17.00 uur.

In deze periode exposeren er 4 gastkunstenaars en 12 collectiefleden.

De 4 gasten komen uit alle delen van Nederland.

Barbara Pijnappel uit Apeldoorn is een kunstenares met een kleine ecologische beeldentuin aan de rand van Apeldoorn. Ze maakt al 35 jaar beelden in brons en steen en tekeningen en schilderijen in verschillende technieken. Haar werk is divers en tijdloos. Het kan figuratief zijn, soms abstract en soms kan het neigen naar organisch en/of surrealistisch. Hier in Galerie Huis ter Heide worden een aantal figuratieve bronzen naakten,torso’s en dieren getoond en een paar stenen organische beelden.
Ze exposeerde o.a. bij diverse beeldentuinen, galeries, musea en online.
Daarnaast geeft ze speksteen en boetseer workshops.

Anne Maryken uit Leiden maakt geabstraheerd figuratief werk met een krachtige emotionele lading die met name voor de meer sensitieve toeschouwer navoelbaar is. De uitdrukking van haar werk is niet eenduidig, waardoor haar publiek daaraan een eigen betekenis kan geven. Zij werkt “geleid intuïtief”. Dat werkt zo: Zij neemt wat klei en bewerkt dat met handen of gereedschap totdat ze in de ontstane vormen een aansprekende houding of uitdrukking ziet. Daar werkt zij dan op door.De betekenis van een werk blijkt dan vaak pas achteraf. Anatomische juistheid zoekt Anne niet. Geloofwaardigheid en expressie uitdrukkelijk wel. Haar sculpturen raken mensen en dat is een belangrijke drijfveer.

Nelleke Lengkeek uit Wijk bij Duurstede is autodidact. De haast onbeperkte mogelijkheden die klei biedt maakt het voor haar een ideaal materiaal om mee te werken. Was dat in de jaren 90 met zelfhardende klei, kwam zo`n 14 jaar geleden de ommezwaai naar de keramiek.Voor de techniek heeft ze cursussen gevolgd bij verschillende keramisten. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt. Zij haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is. In 2017 was ze al eens gast in Galerie Huis ter Heide.

Lang heeft Evert Meilink uit Buitenpost gedacht dat schilderen in de loop der jaren makkelijker zou worden. Dat met het overwinnen van allerlei technische problemen de weg vrij komt voor ongeremd en vrij kunnen schilderen. Wanneer het thema is doordacht en volgroeid in zijn hoofd, dat het dan alleen nog maar geschilderd hoeft te worden. Maar eenmaal aan het werk beseft hij weer dat het balanceren blijft op het scherpst van de snede. Dat het wankele evenwicht tussen verstand en gevoel zo maar kan doorslaan naar een teveel verstand, teveel willen sturen, waardoor de vrije stroom en de directe ingeving van het moment wordt verstoord. De valkuilen zijn vele en bij elk geslaagd doek beseft Evert weer, het moet je gegeven worden.

U vindt Galerie Huis ter Heide aan de Norgervaart 10 a te Huis ter Heide. Voor meer informatie: www.galeriehuisterheide.nl

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 5 maart 2021 t/m zondag 25 april 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: alleen na afspraak; hele paasweekend geopend

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl

Gerelateerde evenementen

Loader