Diverse kunstenaars

30 april t/m 27 juni, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Diverse disciplines. Alleen na afspraak te bezoeken via 06 51925206. Voor veel bezoekers is Galerie Huis ter Heide al een vertrouwd adres. Een galerie met een prettige en gastvrije uitstraling, waar men zich snel op zijn gemak voelt. De galerie wordt gerund door een kunstenaarscollectief bestaande...

Lees meer

Diverse disciplines. Alleen na afspraak te bezoeken via 06 51925206.

Voor veel bezoekers is Galerie Huis ter Heide al een vertrouwd adres. Een galerie met een prettige en gastvrije uitstraling, waar men zich snel op zijn gemak voelt. De galerie wordt gerund door een kunstenaarscollectief bestaande uit een twaalftal kunstenaars. Iedere kunstenaar heeft een heel eigen specialisatie, hetgeen garant staat voor afwisselend, origineel en verrassend werk.

Naast werk van de vaste collectiefleden is ook werk te zien van vier glaskunstenaars, die zijn uitgenodigd hun werk samen met het collectief te presenteren. Het betreft zowel twee- als driedimensionaal werk, van diverse materialen en stijlen. Het is gelukt u een boeiende expositie aan te bieden.

Hieronder een korte presentatie van de gastexposanten;

Els en Tom Bleijenberg
Els en Tom uit Spijkenisse gebruiken ‘Keramiek met een Glimlach’ voor het presenteren van hun werk want vrijwel alle bezoekers kregen spontaan een glimlach als ze hun werk zagen. Hun humoristische kijk op de ‘wereld’ verbeelden zij in hun vrolijk vormgegeven keramiek. Beiden houden van de natuur, maar hun dieren zul je er nooit tegenkomen. Het vinden van de juiste gezichtsuitdrukking, pose en naderhand kleurstelling is altijd weer een uitdaging. Omdat zij op hoge temperatuur bakken, is hun werk ook geschikt voor balkon of tuin. Hun werk staat regelmatig op internationale beurzen, kunst-/keramiekmarkten en kunstroutes. Ook exposeren ze bij binnen- en buitenlandse galerieën en beeldentuinen.

Aly van der Woude
Aly uit Annen in Drenthe heeft na enkele gerichte opleidingen gevolgd te hebben, haar eigen techniek ontwikkeld. Ze is verder gegaan met abstracte kunst waarmee ze in het binnen en buitenland exposeert.Thematisch speelt de natuur een grote rol in haar werk: De kleuren, het tastbare, ontastbare en de weidsheid geven veel inspiratie.Spelend met kleuren ontstaan de abstracte dynamische schilderijen die ze toont in deze expositie in galerie Huis ter Heide.

Margriet Blom
Margriet uit Leiderdorp is opgeleid als docent beeldende vorming en heeft jaren in het middelbaar onderwijs gewerkt. Op dit moment verzorgt zij cursussen en workshops in Leiden in omgeving. Haar keramiek op deze expositie heeft als thema ‘ontluiken’. Het moment dat er uit een schijnbaar dode bol een fris, groen puntje doorbreekt, een kwetsbaar ei dat liefdevol wordt beschermd maar uiteindelijk toch moet breken. Het gaat over nieuw leven, over hoop en over dat er vaak iets stuk moet gaan om iets nieuws een kans te geven. Het keramiek is handgevormd en gedecoreerd met engobes en glazuren.Het is realistisch met een twist.

Jos Apeldoorn
Jos uit Egmond aan Zee met strand duinen en polders, een inspirerend landschap voor hem, met aan de voet Egmond-Binnen, het dorp waar Jos al 67 jaar leeft, woont en werkt. Met hout is Jos opgegroeid want zijn vader had een timmerwerkplaats. De vader van Jos was evenals zijn verdere voorvaderen, dorpstimmerman. Fietsend door Nederland komt Jos bomen tegen die hem inspireren. Jos probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken. Veel inspiratie heeft hij opgedaan bij het zien van werk van Henry More en Barbara Hebworth. Het plezier in het creëren staat voorop noemt Jos.

U kunt de galerie bezoeken alleen op afspraak. Graag een tekstbericht via sms of whatsapp naar 06 51 92 52 06 (Alie Hut) .

Expositie duurt van 30 april t/m 27 juni . De galerie is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. De toegang is vrij. De galerie is te vinden aan de Norgervaart 10 A, Huis ter Heide (bij Assen).

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 30 april 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: na afspraak via 06 51925206, tevens geopend op 9, 23 24 mei en 20 juni

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl

Gerelateerde evenementen

Loader