Diverse kunstenaars

3 september t/m 31 oktober, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Galerie Huis ter Heide opent op vrijdag 3 september weer een geheel vernieuwde expositie met vele nieuwe werken van de 11 leden van het collectief en 4 gastkunstenaars uit diverse delen van Nederland. De expositie is te zien t/m zondag 31 oktober. U bent van harte welkom om een kijkje te komen .De...

Lees meer

Galerie Huis ter Heide opent op vrijdag 3 september weer een geheel vernieuwde expositie met vele nieuwe werken van de 11 leden van het collectief en 4 gastkunstenaars uit diverse delen van Nederland.

De expositie is te zien t/m zondag 31 oktober. U bent van harte welkom om een kijkje te komen .De leden zijn Peter Bes, Ilana de Boer, Gina Bilyam, Alie en Hennie Hut, Harmen van Kamp, Alesja Konchyts, Diana Large, Sieuwke Ronner, Thea Veldkamp, Anchenet Voorbraak.

De 4 gastkunstenaars uit alle delen van Nederland zijn;
Martha Veldthuis
Niet het contrast tussen het mannelijke en het vrouwelijke maar het samengaan van deze eigenschappen in ieder mens houdt Martha bezig. Beeldend werken is communiceren. Van communicatie boeien Martha met name gevoelsmatige en gedragsmatige aspecten, veel meer dan het doorgeven van concrete informatie. De overdracht van gevoelens zoals agressie, blijdschap, verlegenheid, angst, eenzaamheid,arrogantie, etc. tracht Martha tot uitdrukking te brengen in haar werk.
Beelden die worden gecombineerd met andere materialen zoals brons of hout, worden nadat de klei tot steen is gestookt in elkaar gezet met een pen/lijm verbinding, gevoegd en bijgekleurd. In galerie Huis ter Heide toont Martha een diversiteit aan beelden.

Max Timmerman
Max 1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten. Max zijn werk gaat altijd over de oorsprong van de dingen. Een zoektocht naar de bron! Daarbij speelt de natuur, in al haar facetten, een belangrijke rol. Opgegroeid als zoon van een vogeldeskundige leerde hij al snel de waarde onderkennen die de natuur, de bron van alle bestaansvormen, voor hem had. Paleontologie en de evolutietheorie spelen daarbij belangrijke uitgangspunten. Vogels als symbool voor de vrijheid en vlinders als symbool voor de ziel zijn kenmerken in zijn werk. Uitgangspunten voor zijn tekeningen, grafiek en samengestelde schilderijen zijn dan ook vaak voorwerpen die hij tijdens zijn veelvuldige reizen verzamelde.

Henk Rusman
Uit het oeuvre dat Henk Rusman tot nu toe heeft opgebouwd, rijst het beeld op van een ordenende geest. Elementaire wiskundige vormen als vierkant en cirkel vormen de basis van zijn onderzoek naar wetmatigheden van deling, herhalingen en ritmiek. Keer op keer levert hij het bewijs dat een constructivistische aanpak vindingrijkheid niet hoeft uit te sluiten. In zijn objecten combineert hij het denken in materie en maatvoering, met het onvermoeibare zoeken naar verrassende invalshoeken. Met zorg, aandacht en toewijding bouwt hij zijn beelden op en komt dan tot oorspronkelijke vormen, die ingenieus en geraffineerd zijn geconstrueerd en een bijzondere interactie aangaan met de ruimte waarin ze geplaatst zijn. Alles is structuur en ordening.

Jan Laferte
Jan (1950) geboren in Emmer-Compascuüm, maar al sinds 1980 woonachtig in Winsum Fryslân. Jan heeft zijn opleiding handvaardigheid genoten aan Academie Minerva in Groningen, met als specialisatie keramiek. Jan experimenteert met vorm, kleur en structuur, waarbij a-symmetrie een belangrijk kenmerk is in zijn werk. Hij maakt gebruik van verschillende technieken: draaien, handvormen, bouwen met platen klei en gietvormen. Jan stookt zijn keramiek op verschillende temperaturen, en gebruikt een buitenoven voor zijn speciale raku-werk. Raku betekent spelen met vuur, ‘geluk, vrede,vreugde’. Er ontstaan fascinerende vormen en kleuren in het werk van Jan. Het scheppend bezig zijn is en blijft een uitdaging vindt hij.
Galerie Huis ter Heide is gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.galeriehuisterheide.nl

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 3 september 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: er zijn ruime gratis parkeerplaatsen en de galerie is rolstoel toegankelijk.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader