Diverse kunstenaars

5 november 2021 t/m 2 januari 2022, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Winterexpositie in Galerie Huis ter Heide, opening op vrijdag 5 november 13.00 uur, u bent welkom! In Galerie Huis ter Heide aan de Norgervaart 10A is de laatste expositie van dit jaar ingericht. Acht weken lang tonen de vaste leden van het collectief en vier gastkunstenaars hun werk. De officiële ...

Lees meer

Winterexpositie in Galerie Huis ter Heide, opening op vrijdag 5 november 13.00 uur, u bent welkom!

In Galerie Huis ter Heide aan de Norgervaart 10A is de laatste expositie van dit jaar ingericht. Acht weken lang tonen de vaste leden van het collectief en vier gastkunstenaars hun werk. De officiële opening is een heel weekend 4,6,7 november, met een hapje en drankje in de hand kunt u de expositie rustig bekijken.

Nanny ter Wiel
Zo lang Nanny zich kan herinneren stond haar leven in het teken van muziek en kunst. Haar hele leven is ze bezig met schoonheid in klank, in vormen, in lijnen en in kleuren. Pastelkrijt en olieverf zijn haar favoriete materialen om uit te drukken wat ze wil weergeven: portretten, stillevens, ons Waddenlandschap, mooie bloemen, de kop van een dier, inclusief de mooie ogen of gewoon een fantasievol onderwerp. In alle technieken waarin Nanny werkt vindt ze elk detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen haar heel erg boeien en het maakt dat ze iets in een werk kan leggen wat helemaal van haar is. Ze heeft regelmatig exposities in binnen- en buitenland. Ze heeft verschillende prijzen en nominaties op haar naam staan.

Mieke van den Hoogen
In het werk van Mieke komen naturalistische elementen, abstracte vormen en emoties samen. Tijdens haar studie aan de Kunstacademie van Maastricht ging haar interesse uit naar de keramiek en de expressie mogelijkheid van de dunne scherf. De vrouwen die zij maakt zijn geen schoonheid ideaal, maar geven weer een lichaam waarin geleefd wordt. Het wordt asymmetrisch opgebouwd, het lijf voelt geen dag hetzelfde. Ook maakt zij vazen, groot en klein, evt van porselein, waarin vooral het spel met kleuren van belang is. Ook beesten zijn een favoriet onderwerp, op dit moment zijn het zee beesten van porselein, een en al kleur.

Josée Bastiaenen
Josée is al geruime tijd actief als beeldend kunstenaar. Helder of gekleurd kristal: als een beeldhouwer onttrekt zij haar sculpturen aan dit fascinerende materiaal. In een speciale wisselwerking met licht en ruimte ontwikkelt het zijn eigen beeldtaal. Via een proces van zagen, hakken, slijpen en polijsten weet Josée die beeldtaal te vangen in vloeiende vormen. Het is een proces waarin wederzijdse ‘reflecties’ van maker en glas zich uitkristalliseren in composities van visuele poëzie. De technische en artistieke toerusting voor het ‘beeldend’ glas ontleent zij onder meer aan de praktijkopleiding ‘beeldhouwen in glas’ in de studio van Felicitas Engels en aan de glasopleiding aan het Instituut Kunst en Ambacht te Mechelen/België.

Elly en Adri van der Graaf
Voor de sieraden die Elly en Adri ontwerpen is de vormgeving, naast de draagbaarheid het uitgangspunt. Dit levert verrassende modellen op. De vormgeving is van strak, bijna minimalistisch, naar uitbundig. Maar altijd wel met een duidelijke eigen stijl. De uitvoering, met oog voor detail, is vaak in zilver. De kleur en eigentijdse uitstraling van dit materiaal combineren mooi met veel natuurlijke stenen. Adri slijpt de stenen zeer vakkundig, Adri en Elly hebben een heel eigen kijk op de verwerking van (edel) stenen. Daarnaast verwerken zij ook veel stenen in hun natuurlijke vorm, met vaak de mooiste natuurlijke breukvlakken.

Galerie Huis te Heide is gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie: www.galeriehuisterheide.nl

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 5 november 2021 t/m zondag 2 januari 2022

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: bij de galerie zijn ruime gratis parkeerplaatsen, de galerie is rolstoel toegankelijk.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl

Gerelateerde evenementen

Loader