Diverse kunstenaars

3 mei t/m 18 juli, Woon- en Zorgcentrum De Paasbergen in ODOORN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Schilderijen van Marijke Reijs, Jeanine Liefkens en Marcha van Noesel. Glasfusion van Conny Muilwijk en Ferrari verzameling van Bas Peeters. Het schilderwerk van Marijke Reijs is moeilijk in een hokje te plaatsen. Aanvankelijk tekende ze veel, maar in de loop der jaren is ze met andere materialen g...

Lees meer

Schilderijen van Marijke Reijs, Jeanine Liefkens en Marcha van Noesel. Glasfusion van Conny Muilwijk en Ferrari verzameling van Bas Peeters.

Het schilderwerk van Marijke Reijs is moeilijk in een hokje te plaatsen. Aanvankelijk tekende ze veel, maar in de loop der jaren is ze met andere materialen gaan experimenteren en wat losser gaan werken. De natuur is voor haar een grote inspiratiebron; van ruige rotsblokken tot dampende poelen, maar ook de rust en het indrukwekkende van het landschap.Haar schilderijen zijn meestal geen directe weergave van de werkelijkheid, maar meer een visualisatie van de sfeer en de emotie, die het onderwerp bij haar oproept. In haar werk probeert ze rust en chaos, realiteit en abstractie af te wisselen.

Jeanine Liefkens heeft altijd al van tekenen en schilderen gehouden, maar is pas echt begonnen toen ze van 1987 tot 1990 in Chester , Engeland woonden. Toen heeft ze een cursus olieverfschilderen gevolgd bij het Chester artcentre. In 2012 is ze begonnen met de opleiding realistisch schilderen bij Art Partout in Deventer. Inmiddels vele jaren verder is ze daar docente geworden voor eerstejaars cursisten. Ze vindt het heel leuk om haar opgedane kennis te delen met anderen.

Marscha van Noesel schildert al sinds haar jeugd. Hoe dat is begonnen weet ze niet meer, maar haar huis zonder een ezel of schappen vol acrylverf is ondenkbaar. Ze is een autodidact, maar elk jaar volgt ze nog wel ergens een cursus schilderen, waar ze weer nieuwe technieken leert. Van huis uit is ze journalist. Schrijven en schilderen horen voor haar bij elkaar. Ze laat zich inspireren door de natuur.

Conny Muilwijk is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en techniek, grootgebracht met muziek en fotografie, merkt ze dat haar scheppingsdrang het beste tot zijn recht komt als ze gebruik maakt van moderne technieken, leidend tot abstracte werken. Dit zowel in haar twee- als driedimensionaal werk.Ontwerpen met behulp van de computer, waarna transformatie plaatsvindt van computerdesign naar meestal abstract werk. Vooral grote kleurrijke schilderijen hebben haar voorkeur. Tegenwoordig werkt ze ook met glas waarvan ze onder andere ook sieraden maakt.

Bas Peeters had in zijn jeugd een passie voor alles wat met Coca Cola en Feraries te maken had waarvan nu een deel van zijn verzamelwoede te zien is een vitrine

Lees minder

Data en tijden

maandag 3 mei 2021 t/m zondag 18 juli 2021

zondag : 10:00-17:00
maandag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Toelichting: bezoekers dienen zich te melden bij de balie

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Woon- en Zorgcentrum De Paasbergen
Paasbergen 1
7873 BE ODOORN
0591 519191

Gerelateerde evenementen

Loader