Dokter in de zaal: Hart- en vaatziekten bij vrouwen

29 september, De Nieuwe Kolk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een talkshow over hart- en vaatziekten bij vrouwen, hoe je deze kunt herkennen en wat de invloed van stress is. Veel mensen hebben wel eens gehoord van de symptomen van een hartinfarct: een drukkend gevoel op de borst, een knijpend gevoel in de linkerbovenarm, zweten en misselijkheid. Maar wist je ...

Lees meer

Een talkshow over hart- en vaatziekten bij vrouwen, hoe je deze kunt herkennen en wat de invloed van stress is.

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de symptomen van een hartinfarct: een drukkend gevoel op de borst, een knijpend gevoel in de linkerbovenarm, zweten en misselijkheid. Maar wist je dat dit vooral de klachten zijn die mannen ervaren als ze een hartinfarct hebben? En dat vrouwen vaak andere – veel minder bekende – klachten hebben bij een hartinfarct?

Om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, heeft de Hartstichting Dress Red Day in het leven geroepen. Dit jaar valt deze dag op 29 september en op die avond staat de talkshow Dokter in de Zaal in het teken van dit onderwerp. Judith Regendorp gaat in gesprek met cardioloog Tabita Valentijn, psycholoog Christine Tak en fysiotherapeut Agnieta de Bruin van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Ze gaan het hebben over hart- en vaatziekten bij vrouwen, hoe je deze kunt herkennen en wat de invloed is van stress op het vrouwenhart. Ook geven zij tips hoe je om kunt gaan met stress.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Wat zijn bijvoorbeeld de symptomen en welke behandelingen zijn er mogelijk? Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 29 september 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 2.50

Waar is het?

De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1
9401 ET ASSEN
088 0128888
www.dnk.nl
info@dnk.nl

€ 2,50