Donne Cantabili - Wandelende Woorden

18 september, Dorpskerk (NH Kerk) in ZUIDHORN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Donne Cantabili viert haar 35-jarige jubileum met een concertwandeling geinspireerd op het gedicht Lieve beste geachte van Rutger Kopland. Met een concertwandeling besteedt vrouwenkoor Donne Cantabili dit jaar op een bijzondere manier aandacht aan haar 35-jarige jubileum. Inspiratie voor het progra...

Lees meer

Donne Cantabili viert haar 35-jarige jubileum met een concertwandeling geinspireerd op het gedicht Lieve beste geachte van Rutger Kopland.

Met een concertwandeling besteedt vrouwenkoor Donne Cantabili dit jaar op een bijzondere manier aandacht aan haar 35-jarige jubileum. Inspiratie voor het programma is gehaald uit het gedicht Lieve beste geachte van Rutger Kopland (het straatgedicht bij het gemeentehuis van Zuidhorn). Een verteller spoort hierin mensen aan een reis door de tijd te maken en stil te staan bij verleden, heden en toekomst. Alle onderdelen van het programma zijn afgestemd op woorden en thema’s uit het gedicht. Het gedicht is op muziek gezet door componist Luut Klaver; het koor zingt dit werk op het afsluitende concert.
In de kerk heeft kunstenares Sjouktje Oosterhof een expositie ingericht waarin ze via haar werk onze aandacht vestigt op de schoonheid van de vergankelijkheid. De muziek van het koor en muziekvereniging Wilhelmina sluiten in thema’s en tekst aan op het gedicht; Rederijkerskamer Eendracht en Improvisatiegroep de Wierdo’s spelen tijdens een wandeling door de tuinen rondom de kerk vier scenes die speciaal voor deze gelegenheid zijn geschreven. Het publiek maakt in het middendeel van het programma een wandeling langs deze scenes.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 18 september 2022 : vanaf 14:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

Dorpskerk (NH Kerk)
Kerkstraat 18
9801 CN ZUIDHORN
0594 502469

€ 10,00