Door Drentse ogen: levende bron

17 december t/m 18 december, Herinneringscentrum Kamp Westerbork in HOOGHALEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstenaars van het collectief Drents Portret vertellen in de tentoonstellingsruimte over hun werk en inspiratie. In de tentoonstelling Door Drentse ogen bekijken tien Drentse kunstenaars de historische plek door de ogen van ‘de buren van kamp Westerbork’; de boeren die om Westerbork heen woonden,...

Lees meer

Kunstenaars van het collectief Drents Portret vertellen in de tentoonstellingsruimte over hun werk en inspiratie.

In de tentoonstelling Door Drentse ogen bekijken tien Drentse kunstenaars de historische plek door de ogen van ‘de buren van kamp Westerbork’; de boeren die om Westerbork heen woonden, de bakker uit het nabijgelegen dorp. De ambtenaren die bij het reilen en zeilen van het kamp betrokken waren. De plaatselijke verzetsstrijders en regionale collaborateurs. De naoorlogse bewoners en huidige omwonenden.

Kamp Westerbork maakt niet alleen deel uit van de Europese geschiedenis en het nationale verleden, maar kent ook een lokaal en regionaal verhaal. Kunstenaars Klaas Koops, Redmer Hoekstra, Marnix Pool, Robert van Beek, Anneke Leutscher, Jeanet Tjassens, Harrie Visser, Henny Holtrop, Anneke Verstegen en Nicole van der Veen – Kerssies onderzoeken de betekenis van de plek vanuit het perspectief van omwonenden en omstanders.

Een ticket voor het museum geeft automatisch toegang tot deze activiteit.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : € 11.50

Waar is het?

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG HOOGHALEN
0593 592600
www.kampwesterbork.nl
info@kampwesterbork.nl

€ 11,50