Draadloos

2 april t/m 2 mei, Wonderkamers (Batavushuisje) in NIJEHOLTWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Wonderkamers in het Batavushuisje te Nijeholtwolde bieden ruimte aan kunst, die vragen stelt over onze relatie met de natuur. Initiatiefnemer Sigrid Hamelink nodigt collega`s uit voor bijdragen aan exposities. Een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt van Lima, Peru tot Sydney, Australie en Blan...

Lees meer

De Wonderkamers in het Batavushuisje te Nijeholtwolde bieden ruimte aan kunst, die vragen stelt over onze relatie met de natuur. Initiatiefnemer Sigrid Hamelink nodigt collega`s uit voor bijdragen aan exposities.

Een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt van Lima, Peru tot Sydney, Australie en Blankenham, komt nu samen in de Wonderkamers. De werken voor deze expositie zijn gemaakt op de golven van de wereldwijde Corona pandemie.

Toen de lockdown in veel landen een feit was, begonnen zes internationale kunstenaars elkaar wekelijks te ontmoeten in de digitale ruimte. Zo kwam er een draadloze verbinding tussen Nederland, Australië, Peru, Namibië/ Duitsland, Italië en Spanje. De kunstenaars wisselden ervaringen uit en deelden hun gedachten en ideeën in korte filmpjes met elkaar.
Het boek dat ze samen lazen, ‘The Life of Lines’ van Tim Ingold, gaf stof tot nadenken en bracht letterlijk en figuurlijk lijn in hun werk. De schrijver ziet alles wat leeft in onderlinge verbinding. Een interessant thema, zeker in deze tijd waarin isolatie zo centraal staat. Karin van der Molen maakte over de ontwikkelingen van de kunstenaars de korte documentaire ‘Wireless’, die tijdens de expositie getoond wordt.

Voor de expositie Draadloos in de Wonderkamers is gekozen voor werk van Pat van Boeckel (video), Karin van der Molen (objecten en documentaire), Sue Pedley (tekening) en Sigrid Hamelink (sculpturen). Zij maken werk dat zich verhoudt tot de thema`s in het boek ‘The Life of Lines’.

De vier kunstenaars geven hun visie op het web waarvan elk mens onderdeel is. In de expositie zijn veel lijnen, rasters, vlechtwerken, touwen en netten terug te vinden.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 2 april 2021 t/m zondag 2 mei 2021

zondag : 13:00-17:00
maandag : 13:00-17:00
dinsdag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: alleen na afspraak te bezoeken via www.sigridhamelink.nl

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Wonderkamers (Batavushuisje)
Heirweg 57
8488 GM NIJEHOLTWOLDE
0561 615277
www.sigridhamelink.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader