Drents Vakantie Orkest

30 augustus in Schouwburg Ogterop in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Slotconcert.

Het Drents Vakantie Orkest is een initiatief van Stichting Betoeterd uit Beilen en geeft individuele amateurmuzikanten van alle leeftijden de kans elkaar in de zomer te ontmoeten en om samen nieuwe en bestaande muziek voor harmonie/fanfare te spelen onder leiding van professionele dirigenten. Het Drents Vakantie Orkest komt bij elkaar in de periode dat muziekverenigingen zomerstop hebben. “We merken ook dit jaar weer dat er veel amateurmuzikanten zijn die hun hobby niet kunnen missen in de zomervakantie”, vertelt Petra Mones, één van de oprichters van Stichting Betoeterd. Deelnemers komen niet alleen uit Drenthe, maar ook uit Friesland, Groningen en Overijssel.

Dirigenten uit Twente en Friesland
Het Drents Vakantie Orkest staat dit jaar onder leiding van Nikki Kleijsen en Thom Zigterman. Nikki Kleijsen (Weerselo, Ov.) is dirigente van Muziekvereniging Caecilia Ootmarsum, Harmonie Vorden, Feuerwehr Musikzug Ottenstein (Dtsl.) en dirigeert ook een orkest van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug. Daarnaast is Nikki actief als klarinettiste en als docente klarinet en saxofoon. Thom Zigterman (Akkrum, Friesland) is actief als dirigent van CWO Groningen, Excelsior Schraard (Fr.) en Advendo Morra-Lioessens (Fr.). Hij maakt de afgelopen jaren naam als componist. Thom schreef o.a. het verplichte werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2017 en recent nog een compositieopdracht voor drie orkesten in Giethoorn/De Wieden.

Premières van nieuw repertoire
Het Drents Vakantie Orkest komt deze zomer voor de derde keer bijeen, en legt zich o.a. toe op het instuderen van nieuw repertoire. Dit jaar staan er enkele premières van werken van dirigent/componist Thom Zigterman op het programma. “Maar we gaan ook aan de slag met werken van andere toppers, zoals Johan de Meij en Vaughan Williams”, aldus Petra Mones. De wekelijkse (voor publiek toegankelijke) repetities op woensdagavonden worden twee keer gehouden in Ruinen, en vanaf 9 augustus in Het Groene Hart in Zuidwolde. De repetities leiden tot een Slotconcert op 30 augustus in Schouwburg Ogterop.

Links

betoeterd.nl/dvo2017/

Data en tijden

wo 30 augustus 2017 :

Prijzen

Volwassen : €
Kinderen : €
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70
7941 GK MEPPEL
0522 254242
www.schouwburgogterop.nl
info@schouwburgogterop.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen