D.R.I.

22 juni in Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Crossover trash.

“DIRTY ROTTEN IMBECILES!!!” Dit was wat de vader van zanger Kurt Brecht riep toen D.R.I. voor het eerst aan het oefenen was en met die scheldkanonnade was een legende geboren. Deze in 1982 opgerichte Amerikaanse band stamt uit de tijd van punkbands als Minor Threat, MDC en Bad Brains.

In verhouding met hun deed D.R.I. er echter een behoorlijk schepje bovenop door een idiote hoeveelheid korte nummers te schrijven en deze op ongekende snelheid en felheid ten gehore te brengen. Hiermee werden ze met bands als Suicidal Tendencies de uitvinders van het crossover thrash genre. Hierbij gold maar één regel, de gouden regel: snel, sneller, snelst! Wat zowel metalheads als punkers zeer aansprak.

Met hun muziek heeft D.R.I. een onuitwisbare invloed gehad op de hedendaagse muziek en de ontwikkeling van genres van Thrash Metal tot Grindcore. Dave Lombardo (Slayer) werdt zelfs door het D.R.I. album “Dirty Rotten LP” dusdanig beïnvloed dat hij besloot zijn drumstijl aan te passen en sneller te gaan drummen.

Ook in Nederland mag D.R.I. tot de groten der aarde gerekend worden met uitverkochte clubshows en legendarische optredens op festivals als Waldrock en Dynamo. Na een korte pauze is de band sinds 2010 weer aan het spelen en blazen ze werkelijk alles en iedereen van het podium af. Ook nieuw materiaal is in de maak waar de in 2016 verschenen EP “but wait… there’s more!” een voorbode van is. Een optreden van D.R.I. valt te omschrijven als een groot slagveld vol rondzwaaiende benen en armen die zijn gelijke niet kent. Met trots mogen we dan ook aankondigen dat we deze legendarische band in Poppodium Iduna mogen verwelkomen!

DRI zal vandaag twee supports meenemen waarvan de eerste bevestigde de uit Groningen afkomstige band Uhgah Wugah is. Recentelijk bracht de band haar nieuwe langspeler “Al Lies” uit waarop een heerlijke mix van hardcore, funk, punk en metal te horen is. Of zoals ze het zelf noemen ‘nineties crossover on steriods’. Muzikaal hoor je invloeden van grootheden als Victims Family, The Melvins, Dead Kennedys en NoMeansNo. Als je het ons vraagt de perfecte support voor een legende als DRI!

Links

www.iduna.nl

Data en tijden

do 22 juni 2017 : 19:00 - 23:30

Prijzen

Volwassen : € 13.00
Kinderen : € 13.00
65 plus : € 13.00
CJP : € 13.00

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 13,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen