DRUKcollectief & Joost Oomen - Stormram

13 januari 2023, Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn in VEENDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill va...

Lees meer

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk.

Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een gevorderde maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.

JOOST OOMEN & KRUIDKOEK
Joost Oomen is dichter, schrijver, theatermaker en drummer. Hij publiceerde de bundels ‘Vliegenierswonden’ en ‘De stort’, de novelle ‘De zon als hij valt’, de roman ‘Het Perenlied’ en de vinylsingles ‘Joost Oomen’ en ‘Vruchtjes Eten’. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen, won in 2011 het Hendrik de Vries stipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ collectief Team KTW. Joost werkt aan nieuw literair werk bij Uitgeverij Querido en aan nieuw theaterwerk bij het productiehuis van Explore the North. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021. Daarnaast verwierf hij nationale bekendheid door het behalen van de finale van het NPO televisieprogramma De Slimste Mens.

DRUKcollectief (work-in-progress voorstelling)
DRUKcollectief is een samenwerking tussen makers Sarah van der Meere en Afra Rijkhoff, zij maken in-your-face-performances die het publiek optillen en vervolgens nét niet te pletter laten vallen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 13 januari 2023 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 14.00

Waar is het?

Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn
Museumplein 5a
9641 AD VEENDAM
0598 634566
www.vanberesteyn.nl
vanberesteyn@veendam.nl

€ 14,00