Drumpraat

27 mei, Rensentheater in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Collegetour met Fokke de Jong. Drummer van de band "Normaal". Drumpraat gaat On Tour en biedt zijn publiek nu live een unieke Backstage experience in de sfeer van het online programma. Met altijd een bekende Nederlandse drummer als gast aan zijn zijde, bespreken, presenteren en spelen zij het muzik...

Lees meer

Collegetour met Fokke de Jong. Drummer van de band "Normaal".

Drumpraat gaat On Tour en biedt zijn publiek nu live een unieke Backstage experience in de sfeer van het online programma. Met altijd een bekende Nederlandse drummer als gast aan zijn zijde, bespreken, presenteren en spelen zij het muzikanten leven on the Road. Deze unieke setting met Nederlandse topdrummers neemt je mee naar een wereld van backstage verhalen en mooie performances die je altijd al had willen weten en meemaken. De echte verhalen die je niet zou willen missen! Op vrijdag 27 mei staat Drumpraat in het Rensentheater te Emmen. Sietse’s gast die dag is niemand minder dan drummer Fokke de Jong.

Fokke wist al op zeer jonge leeftijd (10 jaar) wat hij wilde doen en drumde in veel verschillende bands. Terwijl hij drumde in Catfever als support-act van de bekende band Normaal, werd hij gevraagd zich als vaste drummer aan te sluiten bij deze Achterhoekse rockers en speelde vervolgens zo’n 24 jaar bij dit gezelschap. Fokke wordt met recht gezien als Nederlands beste blues/roots/rock’n roll drummer. Hij toerde en speelde samen met vele binnen – en buitenlandse artiesten, een kleine greep:

Matt Schofield (UK), David Gogo (CAN), Byther Smith (USA), BooBoo Davis (USA), De Kast,
Catfever, Sunset Travellers, Normaal, Twarres, Shiner Twins, Malford Milligan (USA),
Spanjers en de Jong, Dee Dee Priest (USA), De Drentse Blues Opera, King of the World.

Fokke was in 2012 drummer en mede-oprichter van de band King of the World en won in dat jaar de Dutch Blues Award voor beste drummer 2013. Momenteel staat Fokke met o.a. Malford Milligan & The Southern Aces en Johan Derksen’s Theatertour in de Nederlandse theaters. “The sound of the Blues and Americana” langs de Nederlandse theaters. Fokke is endorser van DS Drums en Istanbul Cymbals.


Natuurlijk in het Rensentheater!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Rensentheater
Hoofdstraat 18
7811 EP EMMEN

€ 15,00