Dry Cleaning

19 maart 2023, Vera in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tijdens Eurosonic 2020 spuwde zangeres - of moeten we zeggen punk poëet - Florence Shaw de ene na de andere praatzang tekst over de halfgevulde zaal. Niet wegens gebrek aan interesse, integendeel, er stond een ellenlange rij voor de deur, maar een geblokkeerde nooduitgang zorgde ervoor dat de securi...

Lees meer

Tijdens Eurosonic 2020 spuwde zangeres - of moeten we zeggen punk poëet - Florence Shaw de ene na de andere praatzang tekst over de halfgevulde zaal. Niet wegens gebrek aan interesse, integendeel, er stond een ellenlange rij voor de deur, maar een geblokkeerde nooduitgang zorgde ervoor dat de security niet meer mensen toe wilde laten. Zonde natuurlijk, maar de gelukkige aanwezigen zagen wel een fantastisch optreden van Dry Cleaning, die met twee uitstekende EP’s vol nerveuze gitaarliedjes onder de arm een aardig verwachtingspatroon had gecreëerd.

De pers was laaiend, een prachtig festivalseizoen lag in het verschiet, maar de carrière moest zoals bij velen noodgedwongen in de koelkast totdat toeren weer mogelijk was.

Dry Cleaning heeft gelukkig niet stilgezeten, want het nieuwe album ‘Stumpwork’ ziet op 21 oktober het levenslicht. De eerste singles zijn inmiddels uitgebracht, waar zowaar de wat verkoelde praatzang wordt afgewisseld met heuse zanglijnen. Dit alles op een bedje van noisy post-punk hooks, die liefhebbers van Protomartyr, Ought en The Fall zeker zullen waarderen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 19 maart 2023 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 18.00

Waar is het?

Vera
Oosterstraat 44
9711 NV GRONINGEN
050 3134681
http://www.vera-groningen.nl

€ 18,00