Duizend Werelden Orkest - Nieuwe Wereld Symfonie

30 september t/m 1 oktober, Boekengroothandel Steven Sterk in GORREDIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanaf 30 september 2022 vinden in het monumentale boekenmagazijn van Steven Sterk te Gorredijk de Nieuwe Wereld Concerten plaats. Met dit initiatief laat productiehuis Nootstroom, een jaar na de Wadopera, weer van zich horen. In het magazijn tussen de stellingen wordt een tribune voor 500 bezoeke...

Lees meer

Vanaf 30 september 2022 vinden in het monumentale boekenmagazijn van Steven Sterk te Gorredijk de Nieuwe Wereld Concerten plaats. Met dit initiatief laat productiehuis Nootstroom, een jaar na de Wadopera, weer van zich horen.

In het magazijn tussen de stellingen wordt een tribune voor 500 bezoekers gebouwd. De bezoeker kijkt uit op een skyline van boeken, waartussen het Duizend Werelden Orkest klaar zit voor de Nieuwe Wereld Symfonie. Mezzo sopraan Marijke Beute, afkomstig uit Noord Nederland, zingt enkele meeslepende liederen. Gastheer Arnaud Oosterbaan neemt het publiek mee in de wereld achter de stukken. De voorstelling op zaterdag 1 oktober is uitverkocht.

Het Duizend Werelden Orkest is speciaal samengesteld met musici uit de Wadopera en nieuw talent uit binnen en buitenland. Met de voorstelling wordt een vervolg gegeven aan de traditie van concerten in het pakhuis te Gorredijk.

‘Het is de hoogste tijd voor publiek en uitvoerenden om weer samen te komen en samen iets bijzonders te beleven. Wederom op een unieke locatie en ditmaal in concertvorm in een intieme setting’, aldus artistiek leider Arnaud Oosterbaan.

De Nieuwe Wereld Symfonie is een verhaal van alle tijden. De wereld is altijd in beweging en dat nodigt ons uit om andere wegen te verkennen. Dat speelt nu, in 2022, maar dat speelde natuurlijk ook op andere momenten in de geschiedenis, zoals in 1892. In dat jaar vertrekt de Tsjechische componist Antonín Dvo?ák naar Amerika om een nationale muziekstijl te creëren en componeert hij de voor die tijd gewaagde symfonie: Uit de Nieuwe Wereld. De symfonie behoort tot de mooiste en bekendste
muzikale werken ooit geschreven.

Impact Wadopera Peter Grimes
In september 2022 vond de succesvolle operaproductie Wadopera Peter Grimes plaats. Hiervoor maakten 18.000 bezoekers afkomstig uit het hele land de reis naar Paesens-Moddergat. De productie betekende een grote impuls voor de regio Noord-Oost Friesland, met een uitstraling naar heel Noord Nederland. Vele bedrijven uit de regio waren betrokken bij de blockbuster productie. Meer dan 7.500 extra overnachtingen in de regio zijn gerealiseerd. De voorstelling is door pers en critici lovend ontvangen. De NTR/NPO heeft een documentaire gemaakt over de Wadopera en haar medewerkers voor de landelijke televisie.

Voor het Nieuwe Wereld Concert op vrijdag 30 september in Gorredijk zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 september 2022 :
za 1 oktober 2022 : ( uitverkocht )

Waar is het?

Boekengroothandel Steven Sterk
Hellingbaas 1
8401 JH GORREDIJK
0513 462447
www.ramsj.nl
info@ramsj.nl