Duo Rozemond/Bekkers

14 januari 2023, Kerk van Peize in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Duo Rozemond/Bekkers: een verrassend duo met prachtige muziek. In 2017 ontmoetten violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar tijdens een tournee van de muziektheatervoorstelling 'Vivaldi Code Rood' en zij hadden meteen een klik. Inmiddels hebben ze met veel succes in diverse ...

Lees meer

Duo Rozemond/Bekkers: een verrassend duo met prachtige muziek.

In 2017 ontmoetten violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar tijdens een tournee van de muziektheatervoorstelling 'Vivaldi Code Rood' en zij hadden meteen een klik. Inmiddels hebben ze met veel succes in diverse festivals en concertseries gespeeld waaronder Zoom, Festival van Vlaanderen, Grote Kerk Muiden, St. Aegtenkapel etc.

In 2020 componeerde Willem Jeths, componist des vaderlands van 2014-2016, het werk Portrayal voor het duo. Deze suite is gebaseerd op zijn nieuwste opera ‘Ritratto’. Op tekst van de Nederlandse dichter Co Woudsma componeerde Gerard Beljon in 2020 een werk voor Renée en Jacobien met door de musici thuis opgenomen geluidsfragmenten. Deze sample-collage staat op Youtube en is in april 2020 ook door Radio 4 uitgezonden. De premieres van ‘A Portrayal’ en ‘Evolutie’ vonden plaats op 30 september 2020 in de Sint Aegtenkapel van Willem Jeths’ geboortestad Amersfoort. Originele composities combineren Jacobien en Renée met werken van Strawinsky, Ravel en Rachmaninov. Het duo zorgt bij deze rijke schakering aan composities voor een perfecte balans tussen klassiek en innovatie. In 2021 neemt het duo met het label Cobra Records de cd VOX op met werken van onder meer Willem Jeths, Gerard Beljon, Sergey Rachmaninow, Igor Strawinsky en Maurice Ravel.

De gave warme viooltoon, de beweeglijke heldere stem van Jacobien Rozemond; Renée Bekkers’ solide en virtuoze spel op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren, doen glimlachen.."

Marjolijn Sengers in Luister, ze waardeerde CD VOX met een 9.

Kerk open vanaf 19.45 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 14 januari 2023 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
Kinderen : € 10.00 (t/m 21 jaar)
CJP : € 10.00

Toelichting: incl. consumpties.

Waar is het?

Kerk van Peize
Kerkstraat 2
9321 HB PEIZE