Duo Serenissima

29 oktober, Kerk van Peize in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Duo Serenissima brengt programma’s die uiteenlopen van Engelse luitliederen of Italiaanse monodie tot Venetiaanse opera. Duo Serenissma, gevestigd in Nederland, is opgericht door de bekroonde Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Sinds de oprichting in 2...

Lees meer

Duo Serenissima brengt programma’s die uiteenlopen van Engelse luitliederen of Italiaanse monodie tot Venetiaanse opera.

Duo Serenissma, gevestigd in Nederland, is opgericht door de bekroonde Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor.

Sinds de oprichting in 2016 is Serenissima uitgenodigd om op te treden in gerenommeerde concertzalen in heel Europa, en is ze te zien geweest op het Festival Oude Muziek Utrecht, evenals het Concertgebouw als solisten met het Nederlands Blazers Ensemble. Naast uitnodigingen van bekende festivals en locaties, zijn ze geprezen om hun "mooie en intieme setting van Monteverdi" (Het Parool, 2017) en de "... delicate zang en presentatie van airs de cour et parodies spirituelles" (El Pais, 2017). In de zomer van 2018 had het duo de eer om een programma van grotendeels ondermaats gepresteerde muziek geschreven door17e-eeuwsenonnen naar het Ravenna-festival te brengen, spelend in het UNESCO-werelderfgoed van de Basilica San Vitale. Ze reisden ook naar de Verenigde Staten om te spelen in het Beacon Hill Festival in Pennsylvania.Terwijl ze gespecialiseerd waren in muziek uit de 16e en 17e eeuw, heeft het duo een breed scala aan programma's gepresenteerd - van English Lute Song, tot Venetian Opera, tot Franse airs de cour. In 2019 werden ze door de Nederlandse omroep AvroTros gekozen als een van hun artists in residence en via hun label namen ze hun debuutalbum op.

Onlangs is het duo betrokken geraakt bij het gebied van original pronunciation (OP) van elizabethaans Engels - een gebied dat zelden wordt verkend en nog zeldzamer wordt opgenomen in de historische uitvoeringspraktijk. Hun onderzoek naar OP heeft snel aan kracht gewonnen en ze zijn uitgenodigd om verschillende interviews, concerten en lezingen over het onderwerp te geven.

Naast het grondig onderzoeken en gepassioneerd uitvoeren van programma's bestaande uit traditioneel luitzangrepertoire, heeft Serenissima een sterke interesse in de meer onconventionele toepassingen van oude muziek. Ze vinden actief manieren om multidisciplinaire prestaties te gebruiken en nemen vaak aspecten van theater, beweging en verhalen vertellen op in hun concerten. Ze hebben ook de eer gehad om het luitzangrepertoire uit te breiden door middel van talrijke premières, waaronder een volledig concert van opdrachten in Bergen, Noorwegen.

De kerk is open vanaf 19.45 uur. Koffie en thee staan klaar. Na afloop is er een drankje om na te praten met elkaar en de musici.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 oktober 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
Kinderen : € 10.00 (t/m 21 jaar)
CJP : € 10.00

Toelichting: incl. consumpties.

Waar is het?

Kerk van Peize
Kerkstraat 2
9321 HB PEIZE

€ 20,00