Dutch Classical Talent: Jelmer de Moed

13 oktober, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klarinet; klassiek. Het ‘Gesprek tussen dubbelgangers’ van Pierre Boulez vormt het uitgangspunt van dit programma, voor klarinet en tape vanuit zeven puntbronnen verspreid rondom het publiek. Zeven eenzame stemmen die met hetzelfde geluid contact en contrast zoeken met de achtste solist, de live ...

Lees meer

Klarinet; klassiek.

Het ‘Gesprek tussen dubbelgangers’ van Pierre Boulez vormt het uitgangspunt van dit programma, voor klarinet en tape vanuit zeven puntbronnen verspreid rondom het publiek.


Zeven eenzame stemmen die met hetzelfde geluid contact en contrast zoeken met de achtste solist, de live klarinet. De afstand en de duisternis maken plaats voor een subtiel spel van klanken en kleuren in het werk van componisten Amarante Nat en Tijn Wybenga samen met de projecties van Boris Peters die de zaal verlichten. Een zoektocht die uitmondt in de onderdompeling van Steve Reich’s New York Counterpoint en de ruimte vult met Harmonie. Een programma met grote contrasten: van een blik in de spiegel tot een ode aan de dans van de massa. Ik ga in gesprek met mijn schaduw. In het concert verkennen we het spanningsveld van eenzaamheid dat ontstaat in ons intieme contact met technologie. Ik speel historisch werk van Pierre Boulez en Steve Reich die in de jaren 80 de samenkomst van een akoestische klarinet en zijn digitale evenbeeld tot stand brachten. Met Tijn Wybenga, Amarante Nat, Boris Peters en Matthijs Ruijter onderzoek ik de betekenis nu we allemaal, meer dan ooit, vervlochten zijn met ons digitale evenbeeld. Wat vinden we in deze ruimte vol schaduwen? En waarom zijn we ons in een volle ruimte eenzaam gaan voelen?

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 13 oktober 2021 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 17.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 17,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader