geannuleerd

Dyn Poadium

29 mei, Kunstencentrum Atrium in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Femuza en Kunstencentrum Atrium gaan vanaf dit jaar samen het solistenconcours van de gemeente Súdwest-Fryslân organiseren. De 52e editie vindt zaterdag 29 mei plaats in het Atrium en de naastgelegen Noorderkerkzaal in Sneek. Het jaarlijkse evenement gaat verder onder een nieuwe naam, 'Dyn Poadium',...

Lees meer

Femuza en Kunstencentrum Atrium gaan vanaf dit jaar samen het solistenconcours van de gemeente Súdwest-Fryslân organiseren. De 52e editie vindt zaterdag 29 mei plaats in het Atrium en de naastgelegen Noorderkerkzaal in Sneek. Het jaarlijkse evenement gaat verder onder een nieuwe naam, 'Dyn Poadium', en er is ook een andere opzet met drie categorieën: beginners, festivaldeelnemers en concoursdeelnemers. Aanmelden is mogelijk tot maandag 20 april.

Het concours werd de afgelopen jaren georganiseerd door Femuza met Kunstencentrum Atrium als hofleverancier bij de deelnemers. De 2021-editie begint om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Mocht Dyn Poadium op locatie niet mogelijk zijn vanwege de geldende coronamaatregelen, dan zal er een livestream zijn. Opgeven kan via femuza.nl.

De categorieën:

Groep 1: de parade
Jonge, beginnende muzikanten (een tot twee jaar op les) doen mee aan een parade in het Atrium. Ze passeren één voor één het podium en geven een kort optreden. Iedereen krijgt een oorkonde. De deelnemers mogen na hun optreden in een andere ruimte luisteren naar een gevorderde leerling die hetzelfde instrument bespeelt.

Groep 2: het festival
Deelnemers in deze categorie zijn muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool, verdeeld in leeftijdscategorieën. Zij spelen in de Noorderkerkzaal een solo- of ensemblestuk met piano of CD. De deelnemers krijgen een verslag van de jury. Er worden drie winnaars aangewezen, verder worden er geen punten en prijzen toegekend.

Groep 3: het concours
Dit zijn de gevorderde deelnemers die voor de prijzen gaan. Hieronder bevinden zich kandidaten voor het D-diploma, het hoogte muziekexamen op een muziekschool. De muzikanten worden door de jury beoordeeld en krijgen cijfers.

Femuza
Femuza is de overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen binnen Súdwest-Fryslân. De federatie ontstond in 2012 uit de voormalige federaties van muziek- en zangverenigingen in Wûnseradiel en in Wymbritseradiel. Femuza wil de muziekbeoefening door amateurs bevorderen en behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen. Zo worden er diverse activiteiten georganiseerd gericht voor verschillende leeftijdscategorieën, zoals het jeugdkorpsenfestival, het korpsenfestival, het korenfestival, de jeugdstudiedag, een galaconcert in Theater Sneek en het solistenconcours.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 mei 2021 : 13:00 - 18:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstencentrum Atrium
Oud Kerkhof 11
8601 EE SNEEK

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader