Een bewogen leven

12 juni t/m 11 juli, Kunstruimte H47 in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mitica Pamfilie (sculpturen). Overzichtstentoonstelling van Mitica Pamfilie. Deze oorspronkelijk uit Roemenië afkomstige kunstenaar laat een selectie zien van het werk dat hij in verschillende periodes van zijn leven heeft gemaakt. Thema van de expositie is: 'Een bewogen leven'. Pamfilie groeide ...

Lees meer

Mitica Pamfilie (sculpturen).

Overzichtstentoonstelling van Mitica Pamfilie. Deze oorspronkelijk uit Roemenië afkomstige kunstenaar laat een selectie zien van het werk dat hij in verschillende periodes van zijn leven heeft gemaakt. Thema van de expositie is: 'Een bewogen leven'.

Pamfilie groeide op in het Oostblok als zoon van een staatsvijand. Zijn vader zat veel in de gevangenis. Hij groeide op met zijn moeder in armoedige omstandigheden. Dat heeft grote invloed op zijn verdere leven gehad. Circa dertig jaar geleden kwam hij in Leeuwarden terecht waar hij woont in een woongroep van kunstenaars in het historische pand Hania. Hier heeft hij ook een atelier.

De expositie toont sculpturen van diverse materialen, hout en marmer en verscheidene installaties van afgedankte materialen. Pamfilie heeft een bijzondere kijk op de wereld en ziet schoonheid in dingen waaraan anderen voorbij zouden lopen. Ook bevat zijn kunst een bijzondere vorm van humor en symboliseren zijn beelden een drang naar vrijheid.

De vele stadia van het menselijke leven vanaf de embryonale fase tot het leven na de dood zijn voor Mitica een onuitputtelijke inspiratiebron

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 12 juni 2021 t/m zondag 11 juli 2021

zondag : 12:00-17:00
woensdag : 12:00-17:00
donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstruimte H47
Haniasteeg 47
8911 BX LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader