Een reis door de tijd

7 juni t/m 31 oktober, OERmuseum in DIEVER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het OERmuseum ontdek je de oertijd van Noord-Nederland. Via een reis door de tijd beleef je de verschillende fasen in de ontwikkeling van de regio. De reis begint bij de laatste ijstijd. Daarbij ontdek je welke dieren in onze omgeving leefden. De imposante mammoeten springen daarbij in het oog. ...

Lees meer

In het OERmuseum ontdek je de oertijd van Noord-Nederland. Via een reis door de tijd beleef je de verschillende fasen in de ontwikkeling van de regio.

De reis begint bij de laatste ijstijd. Daarbij ontdek je welke dieren in onze omgeving leefden. De imposante mammoeten springen daarbij in het oog. Op de grond liggen mammoetbotten die in de buurt zijn gevonden.

Deze dieren hebben dus echt in Noord Nederland rondgelopen. In dezelfde tijd leefden Neanderthalers in onze streek. Daarvan zijn resten gevonden, zoals de unieke “Havelter schaaf”. Na de tijd van mammoeten en Neanderthalers kom je in de periode van de Rendierjagers, met een replica van een rendierjagerstent en kleding van rendierjagers, die kinderen kunnen aantrekken.

In een volgende tijdsperiode komt het leven van de Jagers/verzamelaars aan bod. Ook deze bewoners waren nomaden en zwierven rond om hun voedsel te zoeken. We hebben het dan over de tijd dat de hunebedden werden gebouwd. Via diorama’s wordt uitgelegd hoe deze indrukwekkende grafmonumenten werden gebouwd. Deze boeren gebruiken nog steeds vuursteen om hun gereedschap en wapens te maken.

In de periode die we nu aanduiden met de “bronstijd´ werd geleidelijk ontdekt hoe je metaal kon bewerken. De reis door de tijd eindigt rond het jaar nul. Met behulp van informatieve borden, touchscreens met meer informatie en filmpjes, spelelementen voor kinderen wordt de reis door de tijd aansprekend gemaakt. zolder van het Oermuseum

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 7 juni 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

zondag : 13:30-17:00
dinsdag : 13:30-17:00
woensdag : 13:30-17:00
donderdag : 13:30-17:00
vrijdag : 13:30-17:00
zaterdag : 13:30-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 4.00 (4 t/m 12 jaar )

Toelichting: Reserveer via 06-26802024.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

OERmuseum
Brink 7
7981 BZ DIEVER
0521 571412
www.oermuseum.nl
mail@oermuseum.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader