Een retrospectief 25 jaar GR'NN

11 september t/m 15 oktober, VRIJDAG (De Kelder) in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In De Kelder is van 11 september t/m 15 oktober een retrospectief te zien van 25 jaar GR’NN. Wat in 1996 begon als een presenteerblaadje van Gronings Talent op de Biënnale Stripdagen te Haarlem, is uitgegroeid tot een periodiek ‘underground’ blad. Elke editie heeft een thema en verder zijn tekenaars...

Lees meer

In De Kelder is van 11 september t/m 15 oktober een retrospectief te zien van 25 jaar GR’NN. Wat in 1996 begon als een presenteerblaadje van Gronings Talent op de Biënnale Stripdagen te Haarlem, is uitgegroeid tot een periodiek ‘underground’ blad. Elke editie heeft een thema en verder zijn tekenaars vrij om te maken wat ze willen. Entree is gratis en tickets zijn niet nodig.

De expositie is hoofdlocatie van een grotere tentoonstelling waarbij op 25 locaties -om underground te blijven zijn het allemaal kelders, kruipruimtes of souterrains- creaties te zien zijn van 25 tekenaars. Er is werk van tekenaars van het eerste uur zoals Mark Hendriks, Daan Brand en Paul de Bie en van tekenaars die frequent meewerken, zoals Coen Vosveld, Diderik van Dijken, Eric Snelleman, Erik Wielaert, Naam en Vlerk. Een overzicht van alle deelnemende tekenaars en bezichtigingstijden van andere expositie-locaties vind je op grnn.nl.

Op zaterdag 25 september is de expositie onderdeel van expOOST. Een aantal kunstenaars is op deze dag van 12.00 tot 18.00 uur aanwezig in De Kelder.

Over GR’NN
GR’NN is een initiatief van tekenaar Vlerk om te laten zien dat er in het Noorden veel tekentalent aanwezig was. Het concept is was simpel: iedere tekenaar levert 4 pagina’s aan die door Vlerk gebundeld werden. Het blad was in de eerste instantie een eenmalige uitgave, maar doordat het binnen de kortste keren was uitverkocht werd besloten om het een vervolg te geven in de vorm van een halfjaarlijkse editie. De naam werd veranderd van GRUNN naar GR’NN om het ondergrondse en alternatieve karakter van het blad te benadrukken en om meer samenhang te creëren werd er vanaf toen met thema’s gewerkt.

Sindsdien zijn er 37 edities van GR’NN uitgebracht en bij het 10-jarig bestaan verscheen de compiliate Gr’omnibus. Ook verscheen er een gezeefdrukt boek met de titel Antropomorfismen en zijn er exposities geweest in het voormalig Nederlands Stripmuseum en Academie Minerva. Daarnaast verschenen er diverse albums van individuele tekenaars. Zo biedt GR’NN niet alleen een podium voor striptekenaars, maar zorgt het ook dat de vlam voor de stripcultuur in Groningen niet gedoofd is.

Op zaterdag 25 september is de expositie onderdeel van expOOST en is een aantal kunstenaars aanwezig tussen 12.00 en 17.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 11 september 2021 t/m vrijdag 15 oktober 2021

maandag : 9:00-23:00
dinsdag : 9:00-23:00
woensdag : 9:00-23:00
donderdag : 9:00-23:00
vrijdag : 9:00-23:00
zaterdag : 9:00-14:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

VRIJDAG (De Kelder)
Walstraat 34
9711 VS GRONINGEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader