Een vrouwelijke kijk op Van Lyndens Erfenis

12 augustus, Zalencentrum De Buorskip in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Dr. Hanna Klarenbeek, conservator bij Paleis Het Loo en auteur van het boek Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913. Bij de tentoonstelling ''Van Lyndens Erfenis'' in Beetsterzwaag. De collectie van Reinhard baron van Lynden en zijn vrouw Maria Ca...

Lees meer

Lezing door Dr. Hanna Klarenbeek, conservator bij Paleis Het Loo en auteur van het boek Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913. Bij de tentoonstelling ''Van Lyndens Erfenis'' in Beetsterzwaag.

De collectie van Reinhard baron van Lynden en zijn vrouw Maria Catharina van Lynden – Van Pallandt bestond voor het overgrote deel uit schilderijen gemaakt door kunstenaars. Mannen uit Nederland, Frankrijk en Italië die werkzaam waren in de 19de eeuw. Dat wekt misschien de indruk dat er in de kunstwereld in deze periode weinig plek was voor vrouwen om zich als kunstenares te ontplooien. Dat blijkt geenszins het geval. In deze lezing worden de beroepsmogelijkheden voor vrouwelijke kunstenaars verkend aan de hand van twee werken uit Van Lyndens erfenis.
Reserveren aanbevolen!

TENTOONSTELLING
Dit is de derde lezing van de lezingenserie door prominente sprekers bij de Van Lynden Buiten-tentoonstelling “Van Lyndens Erfenis”, die tot eind september in Beetsterzwaag (Friesland) te zien is. In de tuinen van Huize Lyndenstein wordt het bijzondere verhaal verteld van de adellijke familie Van Lynden. Al wandelend door het mooie park loopt u langs tien speciaal gebouwde prieeltjes die samen de tentoonstelling vormen. Er komen drie onderwerpen aan bod.

- de familiegeschiedenis van het adellijke geslacht Van Lynden en Huize Lyndenstein. Die gaat terug tot in de veertiende eeuw.
- de imposante schilderijencollectie die door het echtpaar Van Lynden - van Pallandt in 1899/1900 is geschonken aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Veertig schilderijen uit de schenking zijn op ware grootte afgedrukt op doeken die in de prieeltjes hangen.
- door de bekende tuinarchitect Roodbaard in Engelse landschapsstijl aangelegde overtuin, met daarbij ook de rijke geschiedenis van de ‘Turkse tent’ die indertijd achterin de tuin stond.

Kijk voor meer informatie en het complete programma van de lezingen op www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen

De lezingen worden georganiseerd door Historisch Beetsterzwaag samen met Cultbee

Lees minder

Links

Data en tijden

do 12 augustus 2021 : 20:00 - 21:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: Op zaterdag- en zondagmiddag van 13-16 uur in de tentoonstelling in de overtuin van Lyndenstein (naast Hoofdstraat 12) en op de avond zelf bij de kassa aan de zaal. En online via Eventbrite: https://klarenbeek.eventbrite.nl/.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Zalencentrum De Buorskip
Vlaslaan 26
9244 CH BEETSTERZWAAG

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader