Eenjarigen- en Epimedium-Dagen

14 mei t/m 15 mei, Tuingoed Foltz in MEEDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op 14 en 15 mei de Eenjarigen- en Epimedium-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaars- en zomerbloeiers. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon...

Lees meer

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op 14 en 15 mei de Eenjarigen- en Epimedium-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaars- en zomerbloeiers.

Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen en de mogelijkheid om te praten met de experts.

Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums, oftewel elfenbloemen in goed Nederlands. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium. In de maanden april en mei bloeien de Elfenbloemen zeer rijk in de bos- en schaduwtuinen van Foltz, een prachtig gezicht.

Eenjarigen hebben weliswaar een beperkte levensduur, maar geven borders en bloembakken dan wel een ongekende hoeveelheid vrolijk makende kleur. Van ‘eeuwig bloeiende’ rankende planten als Callibrachoa’s, Diascia’s en Scaevola’s tot opgaande borderplanten als Cosmea’s in vele kleuren, kattesnorren en fraaie schermbloemigen. Bijzonder zijn ook de siergroentes als rode boerenkool en veelkleurige snijbiet, die een prachtig effect geven in de gemengde border en uiteindelijk ook nog smakelijk verorberd kunnen worden. Of wat te denken van een wonderboom (Ricinus) die in één jaar gemakkelijk anderhalve meter hoog wordt en prachtig paarsrood handvormig blad maakt. Een lust voor het oog.

Op beide dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier worden veel wetenswaardigheden verteld.
De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur. Op het terras wordt koffie en home-made gebak geserveerd.

Daarnaast presenteert Foltz permanent grote collecties vaste planten, siergrassen en exoten.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.

Nog dit weekend: Elfenbloemen-route
In samenwerking met twee andere tuinen in de regio – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz nog tot en met 15 mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Alle drie tuinen herbergen unieke Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Beide genoemde tuinen zijn geopend op zaterdag en zondag en op afspraak, Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 14 mei 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
9651 AT MEEDEN
0598 635000
www.tuingoedfoltz.nl

gratis