Eerst Zien ......

4 september t/m 18 september, Stefanuskerk in BEILEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Erik Zwezerijnen en Ineke Stevens-Tijdeman (schilderijen en portretten). In de periode van zaterdag 4 september tot en met zaterdag 18 september organiseren Erik Zwezerijnen en Ineke Stevens-Tijdeman, in samenwerking met de Stichting Stefanuskerk Beilen, een kunstexpositie.De kunstexpositie zal in ...

Lees meer

Erik Zwezerijnen en Ineke Stevens-Tijdeman (schilderijen en portretten).

In de periode van zaterdag 4 september tot en met zaterdag 18 september organiseren Erik Zwezerijnen en Ineke Stevens-Tijdeman, in samenwerking met de Stichting Stefanuskerk Beilen, een kunstexpositie.De kunstexpositie zal in deze periode geopend zijn op iedere donderdag tot met zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Erik Zwezerijnen
Erik is een “Oud Beiler” (wie kent hem niet van o.a. het Beiler Muziekhuis) en hij blijft een warme band houden met dit mooie dorp. Inmiddels is hij ook een gelouterde artiest die zijn sporen nationaal en internationaal heeft verdiend.

“Zwierig-Figuratief” is de term waarmee kunstenaar Erik zijn schilderijen het liefst omschrijft; “Een unieke combinatie van werkelijkheid en fantasie, expressief, emotioneel en altijd rijk aan bonte kleuren.” Thema’s zijn dieren en stadsgezichten / skylines.

De schilderijen van hem waren reeds te zien in tentoonstellingen, musea en galeries in onder meer New York, Miami, Barcelona, Paris, Mexico, Santa Fe, Buenos Aires. En in eigen galerie in de oude binnenstad van Groningen. In 2006 ontving hij de International Art Competition Award / Kirkland-Washington en in 2011 werd hij benoemd tot Ambassadeur van Drenthe.

Ineke Stevens-Tijdeman
Ineke is een geboren Beilenaar en naast kunstschilder is ze ook een creatief tuinontwerper. Haar talent voor beiden ontdekte ze pas op latere leeftijd. Zo rond 2005 behaalde ze haar vakdiploma hovenier en sinds 2009 neemt ze de schilderskwast ter hand.

De schilderijen van Ineke laten zich het best omschrijven als hyperrealistisch. Het resultaat van haar werk is vaak amper te onderscheiden van een foto. Haar palet is veelzijdig. Van prachtige bloemen, katachtige dieren, vogels, snavels, honden, levensportretten tot portretten van ieder die zich wil laten portretteren.

Ineke is weliswaar niet internationaal doorgebroken. Toch viel ze ook in de prijzen. Ze won de publieksprijs bij Amateurkunst in Beeld met een hyperrealistisch schilderij van amarylissen.

Bijzonder en uniek aan deze expositie is dat Ineke voor het eerst haar portretten laat zien van 14 “bekende” Midden-Drenthen, ieder met een eigen verhaal. Dat verhaal wordt verteld in de Stefanuskerk.

De Stefanuskerk is er trots op dat beiden in de mooie gerestaureerde en gerenoveerde kerk willen exposeren. De kerk waar in de zomermaanden op zondag erediensten worden gehouden maar die daarnaast dienst doet als Centrum voor Kunst en Cultuur.

De expositie van Erik en Ineke is de eerste die, na de grote verbouwing, in deze kerk plaats vindt.

Schilderij van Beilen

Enige jaren geleden heeft Erik een prachtig schilderij van Beilen gemaakt. Op dit schilderij staan 11 herkenbare en markante punten van Beilen afgebeeld.
Vanzelfsprekend wordt dit schilderij ook geëxposeerd.Aan met name de ouderen zal worden gevraagd of ze deze punten herkennen. Op die manier wordt ze gevraagd om actief deel te nemen.

Bekende Midden-Drenthen

Zoals genoemd zijn er 14 bekende mensen uit Midden-Drenthe geportretteerd. Deze bekende mensen zijn in ieder geval bij Ineke bekend en hebben zich ook door haar laten interviewen. Vrijwel allemaal hebben ze een rol in het promoten van onze mooie gemeente.

Openingstijden

De openingstijden zijn dus:
Week 35: Zaterdag en zondag (4 en 5 september)
Week 36: Donderdag tot en met zondag (9 tot met 12 september)
Week 37: Donderdag tot en met zaterdag (14 tot en met 18 september)


Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 4 september 2021 t/m zaterdag 18 september 2021

zondag : 11:00-16:00
donderdag : 11:00-16:00
vrijdag : 11:00-16:00
zaterdag : 11:00-16:00
zo 5 september 2021 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Stefanuskerk
Prins Bernhardstraat 12
9411 KH BEILEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader