Eigenheid in beeld

25 september t/m 12 december, Galerie Efterom in WIJNJEWOUDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gina Bilyam (keramische, abstracte objecten van Japanse patronen), Tiny Bouter-Snijders (keramische objecten) en Atelier Mus (schilderijen /mixed media). Door beeldend bezig te zijn geef je uiting aan je emotie. Dit kan op verschillende manieren weergegeven worden. Zowel in kleur als in vorm wordt ...

Lees meer

Gina Bilyam (keramische, abstracte objecten van Japanse patronen), Tiny Bouter-Snijders (keramische objecten) en Atelier Mus (schilderijen /mixed media).

Door beeldend bezig te zijn geef je uiting aan je emotie. Dit kan op verschillende manieren weergegeven worden. Zowel in kleur als in vorm wordt het een een heel eigen en persoonlijke uitdrukking van gevoelens. Abstractie in vormen betekent geen herkenbaarheid.De herhaling van patronen zodat er een ritme ontstaat valt ook onder abstract vormgeven. Duidelijke vormen,afgebakend aan de ene kant door de vormkeuze en aan de andere kant door het kleurgebruik.
Dit kan intens en fel zijn maar ook ingetogen en verstild..

Het werk van keramiste Gina Bilyam (Haren) bestaat uit abstracte objecten waarbij ze in de vormgeving zoekt naar tegenstellingen. Licht en schaduw spelen hierbij een belangrijke rol.
Als uitgangspunt gebruikt ze een Japans patroon, Asanoha. Dit betekent hennepblad en staat voor groei en gezondheid. Dit patroon wordt veel gebruikt op textiel, het zijn vaak herhalingen van eenvoudige, geabstraheerde patronen.
Ze verwerkt deze patronen in een combinatie van verschillende soorten klei en zodoende ontstaat er nieuw en abstract werk. Ingetogen maar met veel zeggingskracht.

Het werk van Mus Atelier (Tiel) kenmerkt zich door diversiteit. Ze maakt beelden, schilderijen, vormen, verhalen. Ze maakt wat er eerst niet was waarbij ze gebruik maakt van diverse materialen, vormen, kleuren en technieken . Ze heeft een heel eigen manier van werken ontwikkeld zodat er beelden ontstaan met zeggingskracht. Ze maakt gebruikt van diverse materialen.

Tiny-Bouter Snijders (Roodeschool) maakt keramische objecten opgebouwd uit plakken klei en voorzien van zelf ontwikkelde steengoed-glazuren glazuren. Verstilde abstracte vormen maken haar werk herkenbaar. Kleuren zijn onderschikt aan de vormgeving.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 25 september 2021 t/m zondag 12 december 2021

zondag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Efterom
Te Nijenhuiswei 13
9241 EA WIJNJEWOUDE
0516 481506
www.galerie-efterom.nl
jikkevdwaalbijma@gmail.com

Gerelateerde evenementen

Loader