Ein deutscher Zauberstab

1 november t/m 30 november, Raamgalerie De Prachtvink in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van 1 tot en met 30 november 2022 exposeert Pitt L. Grosse, kunstenaar uit Ost-Friesland, in samenwerking met Owen de Uil, fotograaf uit Groningen, een installatie ‘Ein deutscher Zauberstab’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ Groningen. ‘Ein deu...

Lees meer

Van 1 tot en met 30 november 2022 exposeert Pitt L. Grosse, kunstenaar uit Ost-Friesland, in samenwerking met Owen de Uil, fotograaf uit Groningen, een installatie ‘Ein deutscher Zauberstab’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ Groningen.

‘Ein deutscher Zauberstab’ is een installatie kunstwerk van hout, metaal en duct tape uit 2022. In september 2022 vervaardigde Pitt L. Grosse een driedelige houten toverstaf die zowel als wichelroede, windvaan als katapult kan dienen. Samen met een eenvoudige, maar niet volledige handleiding verwerkte hij de toverstaf tot mail art. Fotograaf Owen de Uil gebruikte de staf in verschillende fotosessies en besloot het tovergerei te voorzien van duct tape zodat het ook hangend tentoongesteld kan worden. Pitt L. Grosse schrijft zelf over zijn toverstaf: ‘Be careful, don’t do too much! Keep in a dry & cool space. After some practise & by time, you’ll see/feel first results… Keep out of reach of children & dogs!’

Pitt L. Grosse is een Friese kunstenaar uit Nedersaksen. Hij is een veelzijdig mens. Ooit was hij leraar, daarna werd hij huisman en is in de eerste plaats kunstenaar. Internationaal is hij bekend als mail art vertegenwoordiger onder de afkorting PLG. Alom wordt hij geprezen voor zijn objectkunst. Zijn grootste passie is het vervaardigen van kunstkijkkastjes. Werk van Grosse wordt geëxposeerd over de hele wereld in mail art –exposities.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.
Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 5 november 2022 : 9:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743 GZ GRONINGEN
0502302991
prachtvink.blogspot.nl
galerievinkhuizen@gmail.com