EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin

27 november 2021 t/m 31 juli 2022, Keramiekmuseum Princessehof in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De tentoonstelling laat nieuw werk zien van Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967), waarin ze de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst. Voor haar nieuwe Megalith Series liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Shin maakte het werk in sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. Het nieuwe wer...

Lees meer

De tentoonstelling laat nieuw werk zien van Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967), waarin ze de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst. Voor haar nieuwe Megalith Series liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Shin maakte het werk in sundaymorning@ekwc in Oisterwijk.

Het nieuwe werk, bestaande uit losse objecten, is tot stand gekomen door klei te vormen, buigen, schuren en bakken. Daardoor ontstaat een materiaal dat lijkt op oud mineraalgesteente. Hiervan vormde Shin rotsformaties. Met klei heeft de kunstenaar een universeel bouwsel gemaakt dat de grenzen van het materiaal tot het uiterste test, zowel oud als nieuw is, en zowel Oosters als Westers.

Meekyoung Shin
Meekyoung Shin studeerde aan de Seoul National University en London’s Slade School of Art, waar zij zich specialiseerde in beeldhouwkunst. Haar werk was te zien in talloze solotentoonstellingen over de gehele wereld, waaronder in het British Museum (2007) en tijdens de Biënnale van Venetië (2011). Ze ontving de Prudential Eye Award voor ‘Best Emerging Artist in Sculpture’ in 2015 en in 2013 werd ze genomineerd voor de Korean Artist Prize. Meekyoung Shin woont en werkt in zowel Seoul als Londen. In 2017 was Meekyoung Shin al in het Princessehof te zien met replica’s van Aziatisch porselein, gemaakt van zeep, in de tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 27 november 2021 t/m zondag 31 juli 2022

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Waar is het?

Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
8911 DZ LEEUWARDEN
058 2948958
www.princessehof.nl
info@princessehof.nl