Els Biesemans

30 juni, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Els Biesemans op het Arp Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen. Het tweede orgelconcert in de zomerserie 2021 in de Martinikerk te Groningen wordt verzorgd door de Belgische organiste Els Biesemans die momenteel in Zwitserland woont. Els Biesemans is geboren in Antwerp...

Lees meer

Orgelconcert door Els Biesemans op het Arp Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen.

Het tweede orgelconcert in de zomerserie 2021 in de Martinikerk te Groningen wordt verzorgd door de Belgische organiste Els Biesemans die momenteel in Zwitserland woont.

Els Biesemans is geboren in Antwerpen. Ze studeerde orgel bij Reitze Smits, piano bij Alan Weiss en Jan Vermeulen en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. De opleiding ‘Master of Music’ sloot ze af met de hoogste onderscheiding voor orgel en piano. Daarna studeerde ze orgel bij Andrea Marcon en Wolfgang Zerer en fortepiano bij Jesper Christensen aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Vervolgens ontwikkelde ze zich zelfstandig verder, ondersteund door diverse meestercursussen. Ze werd onderscheiden op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden. Verder maakte ze diverse opnames voor de radio en bracht ze haar eerste cd uit met Belgische en Franse symphonische orgelmuziek.

Els Biesemans kan al vanaf het begin van haar carrière terugblikken op een uitgebreide concertpraktijd in vrijwel heel Europa, Canada, de Verenigde Staten en in Rusland. Haar grote virtuositeit, breed repertoire en muzikale ontwikkeling worden door het publiek en door critici steeds opnieuw geprezen.

Van 2006 tot 2009 was ze titularis-organiste aan de Maria-Krönungskirche in Zürich-Witikon waar ze het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens 19 concerten vertolkte. Momenteel is Els Biesemans in haar woonplaats Zürich organiste in de Predigerkirche en Bühlkirche.

In de Martinikerk in Groningen zal Els Biesemans composities spelen van onder meer Muffat, Lübeck, Böhm en J.S. Bach.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 30 juni 2021 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )

Voorverkoop: via www. avondmuziek.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader