Energy Watch

1 mei t/m 29 mei, Kunsthandel Peter ter Braak in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Rikus van der Meer – Energy Watch Vanuit zijn atelierraam in de Groningse binnenstad observeert Rikus van der Meer (1947) vaak passanten, werklui, studenten, ouders met kroost en toeristen. Deze waarnemingen zijn vaak het uitgangspunt voor de schilderijen die hij maakt. Door verkortingen die ontsta...

Lees meer

Rikus van der Meer – Energy Watch

Vanuit zijn atelierraam in de Groningse binnenstad observeert Rikus van der Meer (1947) vaak passanten, werklui, studenten, ouders met kroost en toeristen. Deze waarnemingen zijn vaak het uitgangspunt voor de schilderijen die hij maakt. Door verkortingen die ontstaan door het waarnemen van bovenaf en soms door toevoeging van eigen objecten weet Van der Meer in zijn schilderijen een irreële sfeer op te roepen. Deze intrigerende verbeelding van de wereld onder hem noemt hijzelf dan ook irrealisme. Deze blik uit het raam van zijn atelier, leverde hem vanaf 2014 tot nu een reeks van vijftig schilderijen op.
Zijn atelier is gehuisvest boven een vooroorlogs Trafostation. Op één schilderij is te zien dat er onder het toeziend oog van werklui en kabeltrekkers er een renovatie plaatsvindt. Dit schilderij kreeg de titel ‘Energy Watch’. Dit is tevens de titel van de tentoonstelling en het boek dat gepresenteerd wordt ter gelegenheid van deze tentoonstelling.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : 12:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kunsthandel Peter ter Braak
Noorderhaven 50
9712 VL GRONINGEN
050 3180311