Engeland, Engeland….!

21 juli, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga, titulair organisten van de Martinikerk Groningen. Het orgelconcert op woensdag 21 juli 2021 in de Martinikerk Groningen zal worden verzorgd door de beide titulair organisten van de kerk, Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Beiden hebben ee...

Lees meer

Orgelconcert door Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga, titulair organisten van de Martinikerk Groningen.

Het orgelconcert op woensdag 21 juli 2021 in de Martinikerk Groningen zal worden verzorgd door de beide titulair organisten van de kerk, Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga.

Beiden hebben een rijke ervaring als internationale concertorganist terwijl ze ook allebei regelmatig actief zijn in verschillende wereldberoemde orkesten. In 2014 werden Van Doeselaar en Wiersinga samen benoemd als titulair organist op het fameuze Arp Schnitger-orgel van de Martinikerk.

Het concert dat ze samen geven in de Martinikerk op woensdag 21 juli heeft als thema “Engeland, Engeland….!” Zo wordt er een diversiteit aan composities uitgevoerd van onder meer Tomkins, Händel, Purcell, Whitlock, Howells en Mendelssohn.

Leo van Doeselaar is een veelzijdige musicus die als organist, pianist, en fortepianist een enkele eeuwen omvattend repertoire bestrijkt. Als organist heeft hij een grote concertpraktijk opgebouwd in binnen- en buitenland en hij is een veelgevraagd jurylid en docent bij internationale orgelfestivals. Hij doceerde aan de Kunsthogescholen van Amsterdam en Den Haag en vervolgens aan de Universität der Künste in Berlijn waar hij van 1995 tot 2019 ‘Professor für künstlerisches Orgelspiel’ was.

Leo van Doeselaar studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Naast beide solistendiploma’s behaalde hij de Prix d’Excellence orgel. Als titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam treedt hij veelvuldig op in het Concertgebouw met gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Als organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging werkt Van Doeselaar intensief mee aan het prestigieuze beeld- en geluidsproject “All of Bach”.

In 2007 werd hem in de Oude Kerk in Amsterdam de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur. Naast talrijke orgelopnamen omvat zijn discografie ook een tiental CD’s samen met Wyneke Jordans met repertoire voor piano à quatre mains. Zo is onlangs nog een cd verschenen met muziek van Johannes Brahms.

Erwin Wiersinga studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma Uitvoerend Musicus orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM-diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij onder meer Harald Vogel, Marie-Claire Alain en Guy Bovet.

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea, China en Japan en de USA. In 2007 was hij solist in de Berliner Staatsoper, waar hij de orgelsolo uit de opera Doktor Faust van Busoni o.l.v. Daniel Barenboim vertolkte. Hij was gastdocent aan verschillende conservatoria in Europa alsmede aan het State Conservatory van Beijing, University of Arts en Rikkyo University in Tokyo, en Theological University en Ehwa University in Seoul.

Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op.

Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en in het Franse Classic Today opgenomen in de top 10 van beste CD’s in 2005. In de USA werd de CD onderscheiden met de Classic Internet Award. Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio op CD.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin. In 2016 speelde hij de Amerikaanse première van het stuk Theatrum Bestiarium van Detlef Glanert met het Concertgebouworkest in de Carnegie Hall te New York. Erwin Wiersinga is tevens organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 21 juli 2021 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )

Voorverkoop: via www.avondmuziek.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader