Ensemble Rossignol

21 oktober, Cultuurpodium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concert van het Ensemble Rossignol, in 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 21 oktober 2022 van 17.00 – 18.00 uur. Concert van het Ensemble Rossignol, in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 21 oktober 2022 van 17.00 tot 18.00 uur ...

Lees meer

Concert van het Ensemble Rossignol, in 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 21 oktober 2022 van 17.00 – 18.00 uur.

Concert van het Ensemble Rossignol,
in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 21 oktober 2022 van 17.00 tot 18.00 uur

Het Ensemble Rossignol bestaat uit Alice Gort-Switynk, (klassiek zang / sopraan en blokfluiten) en Elly van Munster, (chitarronne en romantisch gitaar).
Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het eerste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel doen denken aan de zang van de nachtegaal.
Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s. Zij brachten al vier CD’s uit.
Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam.
Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en in Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).
Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 21 oktober 2022 : 17:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN