Erik Karsemeijer - Krisande

25 september, Studio Klankkleur in GROLLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

“Krisande” is de titel van een boventoonconcert, gegeven door Erik Karsemeijer. De luisteraar begeeft zich als “reiziger” op de klanken van Tibetaanse klankschalen en diverse snaarinstrumenten in een open en transparante atmosfeer. Samen met de Chinese gongs en de boventoonzang, geeft dit concert ...

Lees meer

“Krisande” is de titel van een boventoonconcert, gegeven door Erik Karsemeijer.

De luisteraar begeeft zich als “reiziger” op de klanken van Tibetaanse klankschalen en diverse snaarinstrumenten in een open en transparante atmosfeer. Samen met de Chinese gongs en de boventoonzang, geeft dit concert een bijzondere en verfijnde klankbeleving. Tijdens het Boventoonzingen, een zangvorm die verwant is aan het Gregoriaans, ervaar men de klank van de stem alsof deze uit meerdere tonen is opgebouwd. Maar vooral is een boventoonconcert een “voelbare” klankbeleving voor lichaam en geest.

Erik Karsemeijer is Boventoon-kunstenaar met een klassieke achtergrond. Van daaruit ontwikkelde hij een liefde voor instrumenten uit andere culturen. Naast het bespelen van klankschalen en gongs schoolde hij zich in de kunst van het boventoonzingen. Hij volgde verschillende leringen in muziek- meditatie en intuïtief musiceren en ontplooide zich zo als een waar “Musicus in Meditatie”.

Een concert van Erik Karsemeijer wordt vaak ervaren als een imaginaire reis door innerlijke landschappen. De stem wordt omlijst door boventoonrijke klanken van Tibetaanse en Nepalese klankschalen, waarbij intuïtieve liederen in fictieve taal ontstaan. Daarnaast bespeelt hij de Indiase Tanpura, de shrutibox en veel andere exotische instrumenten.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 11:00 - 12:15

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Studio Klankkleur
Hoofdstraat 8
9444 PB GROLLOO
0592 501740
www.klankkleur.nl
info@klankkleur.nl

€ 15,00