Ervaar Dark Sky Park Lauwersmeer in de stad

26 november, DOT in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Maak gebruik van de unieke kans om de duisternis van Dark Sky Park Lauwersmeer middenin de stad te ervaren! Rondom het Lauwersmeer wordt het nog echt donker, het Nationaal Park is namelijk officieel een Dark Sky Park. Dat betekent dat er alles aan wordt gedaan om de duisternis te behouden. Om zovee...

Lees meer

Maak gebruik van de unieke kans om de duisternis van Dark Sky Park Lauwersmeer middenin de stad te ervaren!

Rondom het Lauwersmeer wordt het nog echt donker, het Nationaal Park is namelijk officieel een Dark Sky Park. Dat betekent dat er alles aan wordt gedaan om de duisternis te behouden. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit bijzondere gebied organiseren we een Dark Sky activiteit in het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland: DOT. Beleef jij op 26 november het Dark Sky Park met ons mee?

Tijdens deze middag krijg je een unieke kans om de duisternis van het Lauwersmeer midden in de stad te ervaren. Medewerkers van het DOT Live Planetarium laten de donkere hemel zien vanuit het perspectief van een sterrenkundige. Kijkend naar de sterrenhemel nemen studenten Sterrenkunde je mee op reis door de wereld van sterren en planeten. Boswachter Jaap Kloosterhuis neemt dan het stokje over en brengt je iets dichter bij huis, naar het Lauwersmeer en het bijzondere nachtleven daar. Weet jij wat er ’s nachts allemaal leeft en waarom duisternis zo belangrijk is?

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 2.50

Waar is het?

DOT
Vrijdemalaan 2
9713 WS GRONINGEN

€ 2,50