Erwin Wiersinga

10 augustus, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet...

Lees meer

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet.

In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitger orgel in de Martinikerk te Groningen. Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea, China en Japan en de USA. In 2007 was hij solist in de Berliner Staatsoper, waar hij de orgelsolo uit de opera Doktor Faust van Busoni o.l.v. Daniel Barenboim vertolkte. Hij was gastdocent aan verschillende conservatoria in Europa alsmede aan het State Conservatory van Beijing, University of Arts en Rikkyo University in Tokyo, en Theological University en Ehwa University in Seoul.

Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en in het franse Classic Today opgenomen in de top 10 van beste CD’s in 2005. In de USA werd de CD onderscheiden met de Classic Internet Award. Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio op CD.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin. In 2016 speelde hij de Amerikaanse première van het stuk Theatrum Bestiarium van Detlef Glanert met het Concertgebouworkest in de Carnegie Hall te New York. Hij is organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Op woensdag 10 augustus zal Erwin Wiersinga zijn concert openen met de Toccata F-dur BuxWV van Dietrich Buxtehude. Hierna volgen twee composities van Nederlandse hand. Na drie verzen op Psalm 7 van Anthoni van Noordt volgt het Est-ce Mars van Jan Pieterszoon Sweelinck. Van Johan Nicolaus Hanff zullen twee koraalbewerkingen klinken. Centraal in het programma speelt Erwin Wiersinga het driedelige Concert C-dur BWV 976 naar Antonio Vivaldi van Johann Sebastian Bach. De Praludium c-moll van Felix Mendelssohn zal hierop volgen. Uit Miscellaneen op. 174 van Joseph Rheinberger zullen drie delen uitgevoerd worden. Wiersinga sluit het concert af met het Allegro marcato uit de Sonate opus 58 van Johan Peter Emilius Hartmann.

Het concert begint om 20.00 uur terwijl de deuren van de kerk om 19.30 open zullen gaan. Entreeprijzen bedragen €12,50, €10 en €5. Tickets kunnen via www.avondmuziek.nl gereserveerd worden. Wees van harte welkom in de monumentale Martinikerk.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 10 augustus 2022 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.avondmuziek.nl.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 12,50