Excelsior Oosterhesselen en projectkoor - The Armed Man, A Mass for Peace

3 november t/m 6 november, Sporthal De Goorn in OOSTERHESSELEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

The Armed Man door muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen en een projectkoor. The Armed Man, door muziekvereniging Excelsior o.l.v. Pieter Bosma en projectkoor o.l.v. Jan Kruimink. M.m.v. Arjan Erkel (Artsen zonder Grenzen). The Armed Man, A Mass for Peace (mis voor de vrede) is een compositie...

Lees meer

The Armed Man door muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen en een projectkoor.

The Armed Man, door muziekvereniging Excelsior o.l.v. Pieter Bosma en projectkoor o.l.v. Jan Kruimink. M.m.v. Arjan Erkel (Artsen zonder Grenzen).

The Armed Man, A Mass for Peace (mis voor de vrede) is een compositie voor solisten, koor en orkest van componist Karl Jenkins. Hij schreef dit stuk voor het Royal Armouries Museum ter gelegenheid van de feesten naar aanleiding van het nieuwe millennium en het werd voor het eerst uitgevoerd op 25 April 2000 in London. Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis. Jenkins kon destijds niet bevroeden hoe actueel deze mis anno 2022 kon zijn.

Wat kunt u verwachten van de The Armed Man? Dit prachtige muziekstuk, is in essentie een anti-oorlog stuk, gebaseerd op de katholieke mis. De mis (Mass For Peace) bestaat uit dertien delen. Zang, muziek en beelden vertellen het verhaal over wat vrede heeft gekost en hoe belangrijk het is deze te behouden.

Hierbij worden delen uit een mis afgewisseld met op muziek gezette literaire teksten en gebeden uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan, en de hoop op duurzame vrede. The Armed Man neemt de luisteraar en kijker mee in de groeiende dreiging van oorlog, afgewisseld met momenten van reflectie. Het stuk begint met het vertrouwen in de overwinning, wat al snel omslaat naar de wanhoop en afschuw van de strijd en eindigt in hoop voor vrede.

The Armed Man staat voor alles waar we voor staan: vrijheid, verbinding, tolerantie en alles waar we niet voor staan; onderstukken, discriminatie.

Voorafgaand aan The Armed Man zal een hele speciale gast de avond openen. Dit is Arjan Erkel, de meeste mensen kennen hem vast. In 2002 werd hij tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen in Dagestan ontvoerd door moslimrebellen. Arjan heeft een inspirerend verhaal waarmee hij al in diverse theaters heeft gestaan. Zijn verhaal over leven, dood, vriendschap en muziek laat hij in november 2022 horen in Oosterhesselen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 3 november 2022 : vanaf 20:00
vr 4 november 2022 : vanaf 20:00
za 5 november 2022 : vanaf 20:00
zo 6 november 2022 : vanaf 14:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 27.50

Voorverkoop: Spar Robben, Burg. de Kockstraat 61, 7861AB Oosterhesselen www.excelsioroosterhesselen.nl.

Waar is het?

Sporthal De Goorn
Edveensweg 15
7861 AM OOSTERHESSELEN
0524 581277

€ 27,50