Exotenmarkt

14 augustus t/m 15 augustus, Tuingoed Foltz in MEEDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 14 en 15 augustus aanstaande vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor de vierde maal een grote Exotenmarkt plaats waarop tal van kwekers en particuliere verzamelaars hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aanbieden. Een must voor liefhebbers!...

Lees meer

Op 14 en 15 augustus aanstaande vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor de vierde maal een grote Exotenmarkt plaats waarop tal van kwekers en particuliere verzamelaars hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aanbieden. Een must voor liefhebbers! Tijdens de dagen worden ook tuinlezingen gehouden. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Een wereld aan planten
De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Een greep uit het deelnemersaanbod. Zo presenteert kwekerij Koala eucalyptus-soorten uit Australië en toont Hans Huizing zijn verzameling bol – en knolgewassen uit Zuid-Afrika. De varens en boomvarens van Wouter van Driel en Foltz komen uit Japan, China en Australië, de schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. Kwekerij Amsterdamscheveld verrast met exotische groentes uit verre oorden en Chinese knolgewassen, de agaves en cacteëen van de Agavespecialist komen vooral uit Mexico. De Belg Raf Lenaerts van Botanic Treasures brengt bijzondere bomen en heesters uit Taiwan en Nepal. Paul Shirley presenteert Zuid-amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De Olifantsoren van Foltz komen uit (sub)tropisch Azië, de zeldzame Begonia-collectie uit vrijwel alle continenten.

Jungletuin, prairietuin, Salviatuin
De tuinen van Foltz zien er momenteel zeer uitnodigend uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bos- en varentuinen met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling bieden.

Exotische lekkernijen
Op het terras worden exotische lekkernijen geserveerd. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert o.a. kleurrijke tuingieters, sieraden, mondkapjes en Afrikaanse decoraties.

De Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 14 augustus 2021 : 10:00 - 17:00
zo 15 augustus 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
9651 AT MEEDEN
0598 635000
www.tuingoedfoltz.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader