Exotenmarkt

13 augustus t/m 14 augustus, Tuingoed Foltz in MEEDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 13 en 14 augustus aanstaande vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor de vijfde maal een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exo...

Lees meer

Op 13 en 14 augustus aanstaande vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor de vijfde maal een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aanbieden. Een must voor liefhebbers! Tijdens de dagen worden ook rondleidingen door de tuinen gegeven.

De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Een greep uit het deelnemersaanbod. Zo presenteert kwekerij Koala eucalyptus-soorten uit Australië en presenteert Paul Shirley Zuid-amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De varens en boomvarens van Foltz komen uit Japan, China en Australië, de schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. Kwekerij Amsterdamscheveld verrast met exotische groentes uit verre oorden en Chinese knolgewassen, de agaves en cacteëen van de Anjo en Coby Keizer komen vooral uit Mexico. De Belg Raf Lenaerts van Botanic Treasures brengt bijzondere bomen en heesters uit Taiwan en Nepal. Veel van de orchideeën van Reinhardt komen uit Azië. De Olifantsoren van Foltz komen uit (sub)tropisch Azië, de zeldzame Begonia-collectie uit vrijwel alle continenten.

De tuinen van Foltz zien er momenteel zeer uitnodigend uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bos- en varentuinen met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling bieden. De tuinen zijn het hele weekend vrij te bezoeken. Op beide dagen wordt om 14.00 uur een rondleiding gegeven.

Op het terras worden exotische lekkernijen geserveerd.

De Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 10:00 - 17:00

Toelichting: rondleidingen om 14.00 uur

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
9651 AT MEEDEN
0598 635000
www.tuingoedfoltz.nl

gratis