Expansie Festival

8 september t/m 11 september, MFC De Kompenije in JUBBEGA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van donderdag 8 t/m zondag 11 september 2022 vindt voor de 13e keer de Expansie weer plaats. Ditmaal zal de Expansie georganiseerd worden in MFG de Kompenije te Jubbega. De Expansie wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en gaat terug tot maar liefst 60 jaar. In 1962 werd de eerste Expansie georg...

Lees meer

Van donderdag 8 t/m zondag 11 september 2022 vindt voor de 13e keer de Expansie weer plaats. Ditmaal zal de Expansie georganiseerd worden in MFG de Kompenije te Jubbega.

De Expansie wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en gaat terug tot maar liefst 60 jaar. In 1962 werd de eerste Expansie georganiseerd. Deze bestond uit een evenementenprogramma en een consumentenbeurs.

Bijna alle inwoners van Jubbega en Hoornsterzwaag zijn al jaren volop betrokken bij de organisatie van de Expansie. Al vanaf de eerste editie in 1962 werden straten en buurten door de inwoners versierd. Nog altijd pakken de ‘kompenijsters’ dit onderdeel van de Expansie spontaan op. De inwoners van Jubbega-Hoornsterzwaag staan bekend als een hechte, sociale en zelfredzame gemeenschap. Dit is tijdens de Expansie terug te zien aan de versiering in het dorp. De bijzondere versiering is een van de grote pijlers van de Expansie. In het verleden waren er op vele locaties op straat en in het water allerlei objecten gebouwd tijdens de Expansie.

Lees minder

Links

Waar is het?

MFC De Kompenije
Ericalaan 24a
8411 VK JUBBEGA