Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup

24 september 2022 t/m 5 maart 2023, Fries Scheepvaart Museum in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Familietentoonstelling: Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup! Avontuurlijk en actief uitje over plastic soup en recycling. Ga op avontuur in de familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup! Check het verhaal van zeven Friese vrienden die ...

Lees meer

Familietentoonstelling: Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup! Avontuurlijk en actief uitje over plastic soup en recycling.

Ga op avontuur in de familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup! Check het verhaal van zeven Friese vrienden die een vlot bouwen van gerecycled materiaal, onderzoek zelf het probleem van olie en microplastics, ervaar het leven op een vlot op volle zee en verzamel plastic uit de vijver met de op afstand bestuurbare Plastic Hunter.

Er is een heus laboratorium waar je het probleem van olievervuiling en microplastics ontdekt. Je leert vlotten bouwen, verschillende soorten plastic onderscheiden en hoe het recyclen van plastic in z'n werk gaat. En vergeet niet een duik te nemen in het plastic-doolhof!

Sterke Yerke en de plastic soup
Expeditie Sterke Yerke is een familietentoonstelling over de Sterke Yerke. In de jaren ’70 bouwden zeven jonge mannen uit Leeuwarden een vlot van oude materialen. Ze gingen ermee het water op en na vele verbeteringen staken ze zelfs de Atlantische Oceaan over. Tijdens die reis deden ze onderzoek naar de olievervuiling in zee. Helaas verging het vlot in een storm bij Bonaire. Veertig jaar later is er een nieuw vlot, dat inmiddels vaart op de Waddenzee. De bemanning trekt nu ten strijde tegen de plastic soup. Het Fries Scheepvaart Museum steunt ze in deze strijd met de familietentoonstelling, een educatief programma voor scholen, en activiteiten, workshops en lezingen over plastic soup, recycling en leven zonder afval. Soms speciaal voor kinderen, soms juist voor volwassenen of voor de hele familie. De actuele programma-informatie vind je op www.friesscheepvaartmuseum.nl/sterkeyerke en de sociale media van het Fries Scheepvaart Museum.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 24 september 2022 t/m zondag 5 maart 2023

zondag : 12:00-17:00
maandag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 9.50
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 4.50 (6 t/m 18 jaar )
CJP : € 3.00

Waar is het?

Fries Scheepvaart Museum
Kleinzand 16
8601 BH SNEEK
0515 414057
www.friesscheepvaartmuseum.nl
info@friesscheepvaartmuseum.nl