Explore the North - The Sessions

6 mei t/m 30 september, Westerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van mei tot en met september organiseert Explore the North The Sessions. Een jaarrond programma vol verhalen in het ‘eigen huis’ De Westerkerk. En soms daarbuiten. Een programma vol prikkelende producties, nieuwe inzichten en vreemde vormen; kenmerkend voor Explore the North. Met eigen (co)producti...

Lees meer

Van mei tot en met september organiseert Explore the North The Sessions. Een jaarrond programma vol verhalen in het ‘eigen huis’ De Westerkerk. En soms daarbuiten.

Een programma vol prikkelende producties, nieuwe inzichten en vreemde vormen; kenmerkend voor Explore the North. Met eigen (co)producties, jong talent en gevestigde makers. Van literatuur, wetenschap, theater tot muziek, liefst meertalig, interdisciplinair en in onverwachte samenwerkingen. Onderdeel van Explore the North - The Sessions zijn een literair wetenschapsprogramma binnen Bosk én een aantal producties tijdens het nieuwe internationale podiumkunstenfestival PAFFF. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op explore-the-north.nl

Divers programma, elke vrijdag in De Westerkerk
Tijdens Explore the North - The Sessions is er iedere vrijdag in De Westerkerk een voorstelling van Explore the North te zien. Daarnaast brengt Explore the North met The Sessions ook programma buiten De Westerkerk, zoals in het Leeuwarder stadhuis, maar ook in Nij Beets of Katlijk. Dit in samenwerking met vele partners. Er is programma tijdens PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival van De Harmonie en Arcadia, en een kinder- en literair wetenschapsprogramma tijdens het grote bomenproject Bosk van Arcadia.

Mark Hospers, algemeen directeur Explore the North: “Met The Sessions gaan wij - op veler verzoek - verder waar wij vorig jaar waren gebleven met onze The Summer Sessions. Binnen dit nieuwe programma laten we zien waar we als festival én productiehuis Explore the North voor staan. We geven jong talent de ruimte te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. En meer gevestigde makers bieden we de gelegenheid nieuw werk te creëren, de randen van disciplines af te tasten en opnieuw uit te vinden. Zo ontstaan vreemde vormen, nieuw interdisciplinair werk en kruisbestuivingen tussen makers en stromingen. Jong schrijftalent dat teksten en een podcast maakt op basis van Bosk-lezingen van wetenschappers bijvoorbeeld. Of internationale poëzieprojecten met muziek en meertaligheid. Daarnaast werken we zelf ook graag aan verbindingen met onze fijne partners.”

Lees minder

Links

Waar is het?

Westerkerk
Bagijnestraat 59
8911 DN LEEUWARDEN