Explore the Playground

24 september, Westerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Explore the North lanceert in september een nieuw multidisciplinair platform: Explore the Playground. Dit platform geeft jonge kunstenaars de mogelijkheid om een avondvullend programma te maken in De Westerkerk in Leeuwarden. Ze presenteren eigen werk en nodigen ook andere inspirerende makers uit de...

Lees meer

Explore the North lanceert in september een nieuw multidisciplinair platform: Explore the Playground. Dit platform geeft jonge kunstenaars de mogelijkheid om een avondvullend programma te maken in De Westerkerk in Leeuwarden. Ze presenteren eigen werk en nodigen ook andere inspirerende makers uit de regio uit. De eerste editie van Explore the Playground vindt plaats op vrijdag 24 september. De avond wordt samengesteld door queer artiest Blondeau.

Initiatief van jonge programmeurs
Initiatiefnemers van het platform Céline Wierda (26) en Maha Eljak (21) van Explore the North, zelf jonge creatieven en programmeurs, zien dat veel jonge kunstenaars in het noorden staan te popelen om zichzelf te presenteren, maar ze niet altijd een podium kunnen vinden. Céline Wierda: “Hoe word je als jonge artiest geboekt als je nog niet bovenaan het lijstje van de programmeur staat? Wij willen deze jonge makers een plek bieden, een soort speeltuin waar ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Vandaar ook de naam Explore the Playground.”

Binnen Explore the Playground krijgen de kunstenaars de ruimte om te experimenteren en te focussen op het proces. Céline Wierda: “Het belangrijkste is dat de Playground een plek is waar je mag falen en waar het proces net zo belangrijk is als het eindresultaat.” Makers krijgen de gelegenheid om met ondersteuning van het Playground-team een avondvullend programma samen te stellen met andere opkomende makers uit de regio. Wierda: “Hierdoor krijgen zij inzicht hoe het is om samen te werken met anderen en wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een evenement.” Met dit multidisciplinaire programma wil Explore de Playground een jong en divers publiek kennis laten maken met onverwachte en ongekende cultuurvormen en samenstellingen.

Blondeau programmeur eerste editie
Blondeau is een queer artiest uit het noorden die zingt over openheid en eerlijkheid. Blondeau durft naar zichzelf te kijken en vertaalt met zijn debuut-EP ‘Attract Me Now’ een aantal persoonlijke ervaringen over de liefde naar muziek. In zijn muziek komen oude en nieuwe invloeden samen en worden rokerige blues- en zwoele jazzelementen met een frisse popstructuur verweven. Blondeau heeft een programma samengesteld met (opkomende) artiesten uit verschillende disciplines; singer/songwriter en performer Ian Sepheer, drag-artiest OnaJPG, woordkunstenaar Kus van de Mus en dj-act Queens of the Rodeo.

Lees minder

Data en tijden

vr 24 september 2021 : vanaf 20:30

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Westerkerk
Bagijnestraat 59
8911 DN LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader