Famous Cantatas

13 november, NH Kerk (Mariakerk) in UITHUIZERMEEDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Famous Cantatas door het Luthers Bach Ensemble In november brengt het Luthers Bach Ensemble Bachs 'most famous' cantates. Cantates die vaak op lessenaar staan, maar niet voor niets deze plek hebben verworven. Het programma opent met Wachet auf, één van Bachs beroemdste cantates niet in de laatste ...

Lees meer

Famous Cantatas door het Luthers Bach Ensemble

In november brengt het Luthers Bach Ensemble Bachs 'most famous' cantates. Cantates die vaak op lessenaar staan, maar niet voor niets deze plek hebben verworven. Het programma opent met Wachet auf, één van Bachs beroemdste cantates niet in de laatste plaats om dat heerlijke dansante openingskoor, maar ook om die bekende orgelbewerking uit de Schübler-Choräle. Vervolgens klinkt Herr Christ, der einge Gottessohn met de alten van het kleinkoor die in de uitkomende stem schitteren, daarnaast de bijzondere flauto piccolo in een concertante hoofdrol. Er wordt besloten met Wachet Betet!BWV70: dramatiek en expressie met trompet solo.

Vanaf 1723 was Johann Sebastian Bach als cantor verantwoordelijk voor de muziek in de Thomaskirche in Leipzig. In de Lutherse kerken destijds waren de cantores verantwoordelijk voor alle kerkmuziek. Uit bestaande recente of oudere composities kozen zij de muziek voor de zondagsdienst, aangevuld met werken van eigen hand. Bach deed dat niet. Hij wilde de muziek van álle cantates voor álle zondagen en de kerkelijke feestdagen zelf schrijven. Er zijn in totaal maar liefst vijf jaarreeksen geweest, helaas is daarvan een deel verloren gegaan. Na 1700 ontwikkelden cantates zich onder invloed van de Italiaanse opera tot doorgecomponeerde stukken waarin Bijbelteksten als recitatief werden gezongen en aria’s in eigentijdse Duitse verzen werd gezongen. De muzikale bezetting werd rijker en het orkest kreeg meer ruimte om zich te laten horen.
Van harte welkom bij dit eerste kleinkoorconcert sinds bijna twee jaar!

vrij 12 november 20.00 uur Bonifatiuskerk Vries
za 13 november 20.00 uur Mariakerk Uithuizermeeden
zo 14 november 10.00 uur Lutherse kerk Groningen (NB dit is een cantatedienst)
zo 14 november 15.30 uur Martinikerk Doesburg

Programma: J.S. Bach – cantate Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 140
J.S. Bach – cantate Herr Christ, der einge Gottessohn BWV 96
J.S. Bach - cantate Wachet! betet! betet! wachet! BWV 70

Uitvoerenden: Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda. Vocale solisten: Kristen Witmer (sopraan) | Gerben van der Werf (altus) | William Knight (tenor) | Marc Pantus (bas)

Kaarten: www.luthersbachensemble.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 november 2021 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

NH Kerk (Mariakerk)
Torenstraat 26
9982 AX UITHUIZERMEEDEN

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader