Feest der Poëzie: Kom zijn liefste, over Herman Gorter

29 januari 2023, Podium Gorter in BALK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Herman Gorter, dichter van Mei (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) Een bijzonder leven en de mooiste gedichten. In de nationale poëzieweek dit keer aandacht voor onze naamgever Herman Gorter. De dichter van Mei (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte, zo du...

Lees meer

Herman Gorter, dichter van Mei (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) Een bijzonder leven en de mooiste gedichten.

In de nationale poëzieweek dit keer aandacht voor onze naamgever Herman Gorter. De dichter van Mei (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte, zo durven ze bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.
Zij presenteren de nieuwe bloemlezing ‘Een rood lied zingt er’ van Uitgeverij HetMoet en drie liederen van Antoine Oomen op teksten van Gorter, uitgegeven door Ascolta Music Publishing. Simon Mulder zal een aantal gedichten voordragen dat allemaal te vinden is in deze bloemlezing. Klassiek muziek duo Saskia de Man (sopraan) en Daan van de Velde (piano) brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter. Verder unieke filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en de vertoning van onze videoclips naar Gorters ontroerende gedichten ‘In de zwarte nacht is een mensch aangetreden’ en ‘Mijn liefste was dood’, die laatste met live muziek en voordracht.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 januari 2023 : 15:30 - 17:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00

Voorverkoop: www.podiumgorter.nl.

Waar is het?

Podium Gorter
Raadhuisstraat 27
8561 BH BALK
www.podiumgorter.nl

€ 10,00