Feestweekend met kermis en Lentefair Altena

19 mei t/m 22 mei, Rondom de vijver in ALTENA (PEIZE)

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met kermis, auto orienteringsrit, live muziek, oldtimer tractoren, modelboten, bodypainting en Lentefair. De festiviteiten starten op donderdag 19 mei, met de opening van de kermis en ' s avonds de orienteringsrit voor auto's: dat is een route van ca. 40-50 km, rondom Altena en in de kop van Drenth...

Lees meer

Met kermis, auto orienteringsrit, live muziek, oldtimer tractoren, modelboten, bodypainting en Lentefair.

De festiviteiten starten op donderdag 19 mei, met de opening van de kermis en ' s avonds de orienteringsrit voor auto's: dat is een route van ca. 40-50 km, rondom Altena en in de kop van Drenthe.

Hierbij moet je middels aanwijzingen een route rijden, en onderweg kom je allerlei aanwijzingen, vragen en bemande posten tegen die je punten of strafpunten geven ( al weet je het niet). Voor de oplettende lezer en rijder is het goed te doen, maar er schuilen heel veel addertjes onder het gras...De prijsuitreiking is in de feesttent op het terrein naast het dorpshuis.

We organiseren deze festiviteiten al voor de 20e keer, maar dit is de eerste keer dat we er een feesttent bij hebben . Hierbij ontlasten we het dorpshuis, die vooral op de zondag beschikbaar moet zijn voor de wedstrijd bodypainting, georganiseerd door Tanja Hommes. Er is alle dagen kermis, met als hoofdact de zweefmolen , een kinderdraaimolen ontbreekt ook niet en er zullen wat gok apparaten zijn en een schiettent. De inwendige mens wordt ook niet vergeten, er is een uitgebreide snackwagen met lekkere producten aanwezig. Vrijdagavond is er muziek in de tent, met de band Hai Dat Weer. Zij hebben als repertoire boerenrock, dat wordt geheid gezellig!. Zaterdag aan het einde van de middag doen we altijd een behendigheidspelleltje. Kratstapelen, spijkerbroekhangen, fiets em erin, megasjoelbak, hooivorkdarten, dat alles hebben we in het verleden al eens gedaan, dit jaar belooft iets totaal nieuws te worden: het Struifvogel spel.

Dat is een soort darten met een houten vogel die aan een koord hangt. In de snavel zit een pijlpuntje die je dan op een soort dartbord moet richten en daarmee punten kunt scoren. In de avond is er weer live muziek in de feesttent met feestband Unique tot in de kleine uurtjes. De zondag wordt het groot feest, met oa. de lentefair waarbij allerlei kraampjes diverse spullen aanbieden, zoals planten , eigen gemaakte nougat, stroopwafels, kaartjes, kleding etc . In het dorpshuis start de bodypaint wedstrijd, in de vijver vertonen de bestuurbare modelboten van Vaargroep Nienoord hun kunsten en er komen heel veel oldtimer tractoren voor de oldtimershow.

De tractoren gaan aan het einde van de ochtend nog een kleine rondrit doen in de omgeving van ca 1 uur. Tevens is er in de feesttent live muziek verzorgd door verschillende bands. Het weekend wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van MCP ( Muziek Cultuur Peize) en de Gemeente Noordenveld en de vele vrijwilligers van het dorpshuis en activiteitencommissie Altena.

Lees minder

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 16:00 - 0:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Rondom de vijver

9321 XM ALTENA (PEIZE)