Femke IJlstra en Merel Vercammen

30 oktober, Sint-Vituskerk in FINKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziek voor saxofoon en viool die reflecteer op de samenleving. Bij Podium Pakhûs SOLO, door Femke IJlstra en Merel Vercammen. Op zondagmiddag 30 oktober pakken saxofonist Femke IJlstra en violist Merel Vercammen uit bij Podium Pakhûs SOLO. De Feinsumse Vituskerk wordt het decor voor muziek die ref...

Lees meer

Muziek voor saxofoon en viool die reflecteer op de samenleving. Bij Podium Pakhûs SOLO, door Femke IJlstra en Merel Vercammen.

Op zondagmiddag 30 oktober pakken saxofonist Femke IJlstra en violist Merel Vercammen uit bij Podium Pakhûs SOLO. De Feinsumse Vituskerk wordt het decor voor muziek die reflecteert op de samenleving. Vier jonge componisten schreven nieuwe werken speciaal voor deze bijzondere combinatie van viool en saxofoon. Dit leidde tot muziekstukken over natuur, wetenschap, cultuur, politiek en de grensvlakken er tussen.

Componisten Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens lieten zich inspireren door filosoof Bruno Latour (*1947), de denker die in 2020 de Spinozalens ontving voor zijn gedachtegoed over een ‘hybride wereld’. Latour beschrijft het onderscheid dat mensen maken tussen natuur en maatschappij, tussen wetenschap en politiek en de plek die technologie inneemt.

In People & Things van Neutkens (*1998) smelten natuur en cultuur samen in een mechanisch stuk met organische structuur. Darvishi (*1987) benadrukt in Duet for violin and alto saxophone de dualiteit van Latours theorie. Venus Flytrap Union van Lobo (*1986) gaat over een fictieve politieke partij die via de woordvoerders saxofoon en viool opkomt voor de bedreigde vleesetende plant. Ook staan er werken op het programma van de Amerikaanse Lansing McLoskey en Kjell Perder uit Zweden.

Merel Vercammen (*1988) en Femke IJlstra (*1982) hebben in hun loopbaan al een grote staat van dienst opgebouwd met onderscheidingen en prijzen. Beide musici concerteren in binnen- en buitenland in bijvoorbeeld het Concertgebouw te Amsterdam en de Wigmore Hall in Londen en zijn regelmatig te horen bij festivals als November Music en op NPO Radio 4 en het televisieprogramma Vrije Geluiden. Meer informatie en reserveren: www.pakhussolo.nl.

Zaal open om 14.45u.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 30 oktober 2022 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 19.50
Kinderen : € 10.00 (t/m 18 jaar)

Waar is het?

Sint-Vituskerk
Holdingawei 51
9053 LV FINKUM