Festival der Zoete Verleidingen

16 september t/m 18 september, Gasterij De Schildhoeve in FLUITENBERG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Festival der Zoete Verleidingen is een must voor taartenbakkers en zoetekauwen die zich willen vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt willen zien in het baktheater. Het event vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: van vrijdag 16 t/m zondag 18 september in de schitt...

Lees meer

Het Festival der Zoete Verleidingen is een must voor taartenbakkers en zoetekauwen die zich willen vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt willen zien in het baktheater. Het event vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: van vrijdag 16 t/m zondag 18 september in de schitterende parktuin van De Schildhoeve in Fluitenberg.

De bakdemonstraties zijn ware publiekstrekkers. Bekende patissiers zoals Hidde de Brabander, Rutger van den Broek, Sarena Solari en de kersverse winnaar van Heel Holland Bakt Enzo Pérès-Labourdette, die de juryleden verraste met zijn creatieve vegan baksels. Chefkok Mikael Lindqvist van Villa BlauwHemel uit Diever laat zien hoe de Zweden hun befaamde fika lekkernijen maken en zo is er meerdere keren in het Baktheater iets lekkers te beleven.

Wie van shoppen, sfeer en gezelligheid houdt komt hier ook zeker aan zijn trekken. Door de tuin lopen kronkelpaadjes, er zijn vijvers, een moestuin, borders met wilde bloemen, schaduwplekken onder de bomen. Overal word je verrast door vrolijke stands, sfeervolle terrasjes, muziek, theater en originele activiteiten. Alles bij elkaar elementen die zorgen voor de optimale sfeer die iedereen kent van Festival Zoet.

Ter plekke wordt graan gemalen. Er zijn heel veel workshops. Echte bakworkshops zoals koken met karamel, cupcakes versieren en bakken met thee. Maar ook andere creatieve workshops. Denk aan foodfotografie & foodstyling, theeglazen etsen, serviesgoed stippen en nog veel meer. Verder zijn er ruim 90 stands met zoete en leuke zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. Maar ook originele hebbedingen, woonspullen, brocante, hoeden, mooie sieraden, fleurige jurkjes en boodschappenmanden. Alles met zorg geselecteerd en goedgekeurd.

Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij diverse workshops of een ritje maken in een theekopjes draaimolen.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor een goed doel. In de jury o.a. Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt.

Geschiedenis
Festival der Zoete Verleidingen - kortweg Festival Zoet - begon als een klein evenement om de toenmalige theetuin in Sleen meer bekendheid te geven. Tientallen stands in het kader van taart, feest en gezelligheid. Het evenement werd allengs groter en populairder, vooral nadat Heel Holland Bakt een kijkcijferkanon werd op TV. Festival Zoet liftte mee op de taartenbakrage. Het festival werd uitgebreid met bakdemonstraties door bekende patissiers, er kwamen workshops, meer stands en muziekoptredens bij, waardoor de bezoekers zich de hele dag konden vermaken.

De 9e editie van het Festival der Zoete Verleidingen is van vrijdag 16 t/m zondag 18 september 2022 in de tuin van De Schildhoeve in Fluitenberg, Fluitenbergseweg 69, 7931 PA Fluitenberg. Alle dagen geopend van 10-18 uur. De entree bedraagt € 8,50, jeugd t/m 12 jaar gratis.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 september 2022 : 10:00 - 18:00
za 17 september 2022 : 10:00 - 18:00
zo 18 september 2022 : 10:00 - 18:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 8.50 € 8.50

Waar is het?

Gasterij De Schildhoeve
Fluitenbergseweg 69
7931 PA FLUITENBERG

€ 8,50