Festival Overmorgen: Jan Arendz e.a. - De stille trompet

24 september, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het verhaal van een instrumentenmaker uit Heerenveen, die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen. Dit is het verhaal van een instrumentenmaker uit Heerenveen, die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen. De instrumentenmaker - we noemen hem...

Lees meer

Het verhaal van een instrumentenmaker uit Heerenveen, die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen.

Dit is het verhaal van een instrumentenmaker uit Heerenveen, die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen. De instrumentenmaker - we noemen hem Hendrik - is al aardig op leeftijd, maar de passie voor zijn vak is voor eeuwig. Vanuit zijn knusse, ietwat rommelige, werkplaats klust hij nog dagelijks aan nieuwe instrumenten. De trompet is zijn specialiteit. Mensen lopen langs zijn werkplaats en kijken vaak nieuwsgierig naar binnen. Op een dag werkt Hendrik aan een nieuw exemplaar, de mooiste die hij ooit heeft gemaakt. Hendrik is er zo trots op dat hij niet kan wachten om de trompet aan de buitenwereld te laten zien én horen.

Er is echter één groot probleem: wat hij ook doet en wat hij ook probeert en hoe erg hij ook zijn best doet, het lukt hem niet om geluid uit de trompet te krijgen. Geen enkele noot. Dit is hem nog nooit overkomen. Waarom lukt het Hendrik niet om er muziek mee te maken? Zou de trompet misschien betoverd zijn? Iemand moet er toch geluid uit kunnen krijgen! Maar wie? Hendrik volgt zijn gevoel en besluit op zoek te gaan naar de juiste persoon. Zal het hem lukken om deze stille trompet tot leven te krijgen? Is het een onmogelijke missie of licht de oplossing dichterbij dan gedacht?

productie: Posthuis Theater | concept en regie: Evert Haagsma | techniek: Eric Noorman, Wiebe Postmus | decor: Yvette van Dijk | muziek: olv Frans Douwe Slot | film: olv Ramon Hoogerhuis | dans: olv Eva Nagelhout | vormgeving: Willem-Jan Stoker | kap en grime: Gepke Tuinstra | acteurs: Jan Arendz e.a.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : vanaf 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 15,00