Festival Overmorgen: Meeuw Jonge Theatermakers - Welkom in Drachten

25 september, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een theatrale ervaring over de vraag wanneer een nieuwe plek een thuis wordt. Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid. Meeuw...

Lees meer

Een theatrale ervaring over de vraag wanneer een nieuwe plek een thuis wordt.

Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid.

Meeuw jonge theatermakers en Schouwburg De Lawei gingen op zoek naar hun verhalen en interviewde tien mensen die door de jaren heen van elders naar Drachten kwamen. Hoe zagen hun eerste dagen in Drachten eruit? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen met de Drachtsters? Lukt het ze om van Drachten hun thuis te maken? Of blijft thuis altijd de plek waar je vandaan komt?

Iedere stad of dorp kent nieuwkomers, die daar – al dan niet vol verwachting- hun weg moeten vinden. Hoe is het om nieuwkomer te zijn? Vijf toekomstige makers (vier performers en één vormgever) met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers performances. Kom kijken naar hun solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig om je ergens thuis te voelen.

producent: Meeuw / De Lawei | concept: Carlo Scheldwacht en Wendy Viel | eindregie: Wendy Viel | regieassistent: Vanity Gerrits | makers: Ronald Kalter | Stijn Schootstra, Jante Stekelenburg, Sybren van der Velde | kostuum en decor: Leonie Pirenne | research en interviews: Lisa Frenkel | techniek: Roelof Nolles | productie: Coco de Haas

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : vanaf 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl